Objavljeno u Nacionalu br. 665, 2008-08-12

Autor: Vedrana Rudan

Zloće i povrće

Za spermu spremna!

Obrezivanje ima veze s Kelloggom koga u obliku pahuljica dvaput dnevno topim u mlijeku, on se zalagao za obrezivanje koje sprečava potrebu za drkanjem, drkanje kod indexovaca izaziva potrebu za drkanjem ako se izdrkotina iz epruvete pijucka iza Dnevnika

Vedrana RudanVedrana RudanU totalnoj sam panici. Godišnji mi je iscurio, moram napisati 5775 znakova, a glavobolja me rastura. Što se događa u zemlji od koje sam pred pitaj boga koliko tjedana digla ruke? Novine, novine mi dajte! “Nemoguće je prelistati neke novine, bez obzira na dan ili mjesec, a da se u svakom retku ne naiđe na tragove najužasnije ljudske izopačenosti... Sve novine, od prvog do posljednjeg retka, tkanje su užasa. Ratovi, zločini, krađe, razvrat, mučenja, zlodjela vladara, nacija, pojedinaca - orgija općeg zločinstva. I upravo s tim ogavnim aperitivom civilizirani ljudi svakodnevno ispiru svoj zajutrak.” To je Baudelaire zapisao u svoj dnevnik početkom 60-ih godina 19. stoljeća, a ja sam na to naletjela u knjizi Susan Sontag “Prizori tuđeg stradanja”. Jezivo me boli glava. Hoće li me ubiti ova migrena, ako je to migrena? Trebala bih otići na detaljni pregled nekom neurologu. Listam. U nekoliko ogavnih aperitiva pliva strašna vijest: jedan je zagrebački neurolog navodno pobio desetak pacijenata, sve je njih boljela glava. Izjavio je, nikad ne znaš kad će te “migrenaše” strefiti moždani udar. Ja, ako sam ja “migrenaš”, imam sedam puta veću šansu da me pokosi moždani udar od onih koji nisu “migrenaši”, a takvih je osamdeset posto. Odakle ja u onih dvadeset? Zaguglala sam “migrena”. Ima ih s “aurom” i bez nje, neke traju 72 sata, moja traje 72 sata, a onda “kao da ništa nije bilo”. Meni je samo jedan dan bilo “kao da ništa nije bilo”, a onda je krenulo ispočetka, opet 72 sata. Google misli da treba paziti na hranu. Zaboraviti tvrde sireve i čokoladu.

Mrzim tvrde sireve, a čokoladu ne jedem jer mi ovo nije prvo guglanje, “migrena”. Što je “čokolada”? Je li “čokolada” ona tabla od sto i više grama, luda sam za Lindtom s lješnjacima, ili je “čokolada” sve što ima bilo kakve veze s onim što svi zovu čokolada? Guglam, guglam... “čokolada”. Njen je latinski naziv “Theobroma cacao L”. “Theobroma cacao” znači “hrana za bogove”. Konzumiranjem manjih količina čokolade potičemo koncentraciju i jačamo svoje intelektualne i psihičke sposobnosti. Ja sam migreničarka, meni je zabranjena čokolada, zato mi je otkazala koncentracija, a moje su intelektualne i psihičke sposobnosti potpuno onemoćale. Da to nije tako, znala bih jesu li čokolada i čokoladne Kellogg pahuljice koje dva puta dnevno uvaljujem u mlijeko. Guglam, guglam... “Kellogg”.

Ako mislite da znate čime se zaista bavio dr. John Harvey Kellogg, “utemeljitelj poznate američke tvornice žitnih pahuljica”, onda se debelo i predebelo varate. Lik je primarno bio “utemeljitelj antimasturbacijske kampanje”. Davne 1880. diljem Amerike trubio je kako će mali Ameri manje drkati ako ih obrežu. Otad Ameri masovno obrezuju svoje klince. Da bi Google riječ rekao postoji li veza između pahuljica doktora protivnika drkanja, migrene i moždanog udara. Da bi riječ rekao. I što sad? Je li Kellogg u mrvicama hrana za bogove ili nije? O čemu ću pisati? O drkanju? Oni s Indexa ovih dana dižu kuku i motiku na Hrvatsku televiziju jer je u terminu nakon crtića pustila dokumentarnu seriju u kojoj tri žene pijuckaju spermu iz epruvetica. Index je poludio, kako sperma u to doba, zašto sperma u nedoba? Sperma se ne smije piti na ekranu dok dječica piju mlijeko pred ekranom. Indexovci žele umlatiti onog Hadžiselimovića koji je tri žene ispiepruvete doveo na hrvatski ekran! Dobit će otkaz? Maknut će ga i postaviti nekoga tko će nam u terminu nakon crtića puštati Tamburom po Lijepoj Našoj? Isuse, kako me boli glava. Šta je onima s Indexa? Nitko tamo ne drka? Svi obrezani i svi samo žuju piju?

Šta to sperma ima ili nema, a neki drugi napitak nema ili ima? Zašto se ekipa uznemirila? Na našim se teve ekranima u svako doba dana i noći “puši”, pije, jebe, kolje, davi, mazi, guzi, gazi, snifa, šmrče, liže, bode. Ni jedno dijete zbog toga nije zakasnilo u jaslice. Zašto indexovci misle da dječicu sperma u kurcu smiruje, a ona u epruveti čini ih hiperaktivnima? Živio onaj Hadžiselimović! Živio! Guglam, guglam... “migrena, sperma”. “Sperma sadrži cink, kalcij i druge minerale koji sprečavaju kvarenje zuba, liječi glavobolju, artritis, čak i migrenu.” A meni muž na službenom putu. Na terasi gospodin u osamdesetoj pokušava kroz poluspuštene rolete skužiti imam li neprijavljen televizor. Da je pedeset godina mlađi, iz njega bih izvukla cink. Glumim da me nema doma i gutam lupocet, jedna tableta sadržava 500 mg paracetamola, pomoćne tvari su mikrokristalna celuloza. Potpuno različit sastav od sastava sperme, zato ne pomaže? Vraćam se obrezivanju. “Vraćam se obrezivanju”? Zašto se vraćam obrezivanju, da li ta rečenica zorno pokazuje jeziv pad moje koncentracije i slabljenje mojih intelektualnih i psihičkih sposobnosti zbog nekonzumiranja Theobroma cacao L? Ne.

Podsjećam, obrezivanje ima veze s onim Kelloggom koga ja u obliku pahuljica dva puta dnevno topim u mlijeku, a ne znam da li on takav jest ili nije čokolada, od čokolade boli glava, a on se zalagao za obrezivanje koje sprečava potrebu za drkanjem, drkanje kod onih indexovaca izaziva potrebu za drkanjem ako se izdrkotina iz tanke epruvetice pijucka iza Dnevnika. Vidite, pri sebi sam. Jes! To! Za rogove sam zgrabila turbo nevinu temu! O tome treba pisati! Zašto svi pljuju žene koje se režu da bi bile ljepše i izgledale mlađe, a nitko nikad nije postavio pitanje koliko ima smisla obrezivati kožicu oko kurčeve glavice. Podrazumijeva se da obrezani muškarci ne drkaju, oni su zdraviji i bliži bogu? Gdje su za to dokazi? I što je zaista “božja hrana”? Theobroma cacao L ili kurčeva kožica? Zaguglala bih “theobroma cacao L, kurčeva kožica, božja hrana”, ali vidim muža na vratima. Prva sam žena u povijesti koja izgovara rečenicu: “Skidaj se, boli me glava!”

Vezane vijesti

Hrvatski glupani i glupače

Hrvatski glupani i glupače

Mi Hrvaaaaati smo dobar narod. Samo smo se nekoliko tjedana valjali ulicama i urlikali tražeći pravdu. Vlast, znajući s kim ima posla, rekla je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika