12.08.2008. / 15:00

Autor: Hrvoje Šimičević

Ljubičić bez izjave za javnost

Novi predsjednik Zagrebačkog holdinga Ivo Čović

Gradonačelnik Milan Bandić prihvatio je ostavku Slobodana Ljubičića, a bivši predsjednik Uprave Holdinga se poslije sjednice nije pojavio pred novinarima

Nakon što je gradonačelnik Milan Bandić danas prihvatio ostavku Slobodana Ljubičića na poziciju čelnog čovjeka Zagrebačkog holdinga, potvrđeno je kako će od sutra tu dužnost preuzeti Ivo Čović, bivši predsjednik uprave HEP-a i sadašnji član Gradskog poglavarstva zadužen za gospodarstvo. Ljubičić je, podsjećamo, ostavku na tu poziciju dao zbog objave anonimne prijave protiv bivšeg čelnika Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića na službenoj internetskoj stranici Holdinga.

Sam Ljubičić se poslije sjednice Uprave Holdinga nije pojavio pred novinarima, već je otišao sporednim prolazom, te time izbjegao javnosti osobno objasniti razloge zbog kojih je dao ostavku. Prema neslužbenim informacijama, bivši predsjednik Holdinga otišao je na godišnji prije nego što odluka o ostavci stupi na snagu. U Ljubičićevoj ostavci kou je predao članovima Uprave, stoji kako je odluka motivirana "propustom koji se dogodio objavom materijala na web-stranicama Zagrebačkog holdinga i s time povezanim medijsko-političkim pritiscima, a što može izazvati poteškoće u funkcioniranju te uspješne tvrtke". Ostavku je podnio i glasnogovornik Holdinga Nenad Ivanković, kazavši pritom kako je to njegova moralna obveza 's obzirom da je bio Ljubičićev savjetnik za medije'.

Mnogi epilog priče o Ljubičiću vide, za razliku od prethodnog pragmatizma, uvjetovanog Bandićevom nedodirljivosti, kao pravi početak SDP-ovog obračunavanja s gradonačelnikom, koji je do afere s pretučenim Rađenovićem, paralelno s bezuspješnim istragama pravosudnih tijela, odbacivao optužbe na račun malverzacija svojih podređenih u podružnicama Holdinga. Usko vezano uz ovu tematiku, Socijaldemokrati su krajem proteklog tjedna u nekoliko navrata održavali sastanke, koji su za posljedicu imali slanje ultimatuma Bandiću da se riješi Ljubičića, ako želi biti kandidat za gradonačelnika na sljedećim izborima.

Time se predsjednik stranke Zoran Milanović, do sada 'praktičan' u odlukama, točnije nedostatka istih, zbog nezavidne situacije u kojoj se zbog Bandićevog utjecaja nalazio; konačno odlučio uhvatiti u koštac s najmoćnijim stranačkim članom, te 'raščistiti' situaciju u Zagrebu, u kojem se često stvara percepcija stranačke podružnice koja počiva na korupciji i krupnom kriminalu, što u ostalom dovodi u opasnost da dođe do gubitka ovećeg biračkog tijela, o čemu je Nacional u nekoliko navrata detaljno pisao.

Vezane vijesti

Ne riješi li se problem ZET-a, povući ću se iz Holdinga

Ne riješi li se problem ZET-a, povući ću se iz Holdinga

Poskupljenje usluga cijene javnog gradskog prijevoza u Zagrebu je nužnost i treba ga odobriti što prije kako bi se bar ublažili problemi u podružnici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika