12.08.2008. / 16:14

Autor: Petra Horvat

Srbija

U Beogradu pronađen Karadžićev laptop?

Karadžićevi odvjetnici ranije su predali istražnom sucu Okružnog suda u Beogradu zahtjev da se njihovom branitelju vrati laptop i 50 disketa, za koje tvrde da mu je beogradska policija oduzela prije uhićenja

U ponedjeljak je na batajničkoj cesti nadomak Beogradu pronađena torba za koju se smatra da je vlasništvo Radovana Karadžića, haaškog optuženika.

Srpski Akcijski tim za suradnju s Haaškim tribunalom priopćio je da se u torbi nalazio laptop, 55 disketa, članci iz novina i dvije knjige, a trenutačno se obavljaju DNK analize i drugi istražni postupci kojima se želi utvrditi jesu li pronađeni predmeti Karadžićevo vlasništvo. "Torba je pronađena na temelju dojave i aktivnosti nadležnih državnih tijela u ponedjeljak oko 15 sati", stoji u priopćenju srpskog Akcijskog tima.

Karadžićev odvjetnik Goran Petronijević, koji tvrdi da mjesto pronalaska torbe odgovara mjestu Karadžićeva uhićenja, najavio je da će danas otputovati u Den Haag. "Porazgovarat ću sa Karadžićem o tome što se nalazilo na njegovom računalu i disketama, jer želim biti siguran da se ne radi o nekakvoj namještaljci i da su pronađeni predmeti zaista njegovo vlasništvo", izjavio je Petronijević.

Karadžić i njegovi branitelji nekoliko su puta naveli da su mu prilikom uhićenja oduzeti laptop i diskete, te da je tri dana prije nego što je to objavljeno uhićen u gradskom autobusu na liniji 73, koja vozi od Novog Beograda do Batajnice.

Karadžić je uhićen nakon 13 godina skrivanja pod lažnim identitetom, a u Pritvor Haaškog tribunala prebačen je 30. srpnja.

Vezane vijesti

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

Obrana Radovana Karadžića zatražila je u ponedjeljak pred Međunarodnim sudom za zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) oslobađanje bivšeg… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika