13.08.2008. / 11:06

Autor: Katarina Zorić

Rekacija francuskog diplomata

Saakašvili upao u rusku zamku

Dužnosnik je novinarima u Tbilisiju rekao da je Saakašvili bio lud kad je išao bombardirati grad usred noći. \"On se kockao i izgubio..Gruzijci su upali u zamku. Mislili su Putin neće uzvratiti usred Olimpijskih igara\", kazao je francuski dužnosnik

Gruzijski predsjednik Mihail Saakašvili bio je lud kad je pokušao slomiti otpor u Južnoj Osetiji i tako upao u rusku zamku, izjavio je viši francuski dužnosnik koji se nalazio u pratnji francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozya tijekom njegove posredničke misije u Rusiji i Gruziji.

Dužnosnik je novinarima u Tbilisiju rekao da je Saakašvili bio lud kad je išao bombardirati grad usred noći. "On se kockao i izgubio..Gruzijci su upali u zamku. Mislili su Putin neće uzvratiti usred Olimpijskih igara", kazao je francuski dužnosnik.

Istaknuo je da je reakcija ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva i Putina bila prejaka i oni su shvatili da se na na njih gleda kao na agresore.

Tijekom pregovora Sarkozy nije činio nikakve ustupke Rusima, reako je francuski diplomat, napominjući da im nisu ništa poklonili.

"Sada je potez na Sjedinjenim Državama" zbog njihove bliskosti s Gruzijom, dodao je, s obzirom na to da su u UN-u podijeljeni a OESS je preslab.

Vezane vijesti

Clinton poziva Rusiju i Kinu da pridonesu rješenju u Siriji

Clinton poziva Rusiju i Kinu da pridonesu rješenju u Siriji

Američka državna tajnica Hillary Clinton pozvala je u utorak Rusiju i Kinu, saveznike Damaska, da "pridonesu rješavanju sukoba u Siriji. "Mislimo da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika