14.08.2008. / 19:50

Autor: Petra Horvat

Humanitarna pomoć

ICRC-u odobren ulaz u Južnu Osetiju

ICRC želi dopremiti nužnu pomoć u Južnu Osetiju gdje je zaštita i pomoć potrebna desecima tisuća civila nakon sedmodnevnog sukoba

Međunarodni Odbor Crvenog križa (ICRC) dobio je zeleno svjetlo od vlasti za ulazak u Južnoj Osetiji kako bi pomogao civilima, no i dalje postoji zabrinutost zbog stanja sigurnosti. "Vlast Rusije, južne Osetije i Gruzije načelno su spremne omogućiti nam pristup", izjavila je glasnogovornica ICRC-a Anne Nelson i dodala kako se nada da će u zemlju ući što je prije moguće.

Američka državna tajnica Condoleeza Rice danas je nakon sastanka s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem pozvala na okončanje krize u Gruziji. Naglasila je da se ruski predsjednik Dmitrij Medvedev obvezao prekinuti ruske vojne operacije u Gruziji, i rekla je kako se nada da će održati riječ.

Condoleeza Rice, koja u petak treba doputovati u glavni grad Gruzije Tbilisi, ponovila je potporu Sjedinjenih Država teritorijalnoj cjelovitosti Gruzije.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika