15.08.2008. / 17:45

 

Učka i Lučko

Bikeri prosvjedovali plaćajući cestarine kovanicama

Motoristi traže po uzoru na Austriju, Njemačku i Italiju popust od 50 posto, te novi pravilnik o godišnjim naknadama za uporabu javnih cesta koje plaćaju pri registraciji motora

'Motivirani' cijenom cestarina, za koje smatraju da su previsoke, nekoliko stotina motorista prosvjedovalo je kod tunela Učka i pred naplatnim kućicama u Lučkom, trežeći da se postojećih 28 kuna, smanji na 14 kuna. Motoristi su tako još jednom odaslali apel Ministarstvu prometa, usporivši promet preko plaćanja cestarina s kovanicama od 10 i 20 lipa.

Naime, resornom Ministarstvu već su bez rezultata slali dopis, tražeći po uzoru na Austriju, Njemačku i Italiju popust od 50 posto, te novi pravilnik o godišnjim naknadama za uporabu javnih cesta koje plaćaju pri registraciji motora, piše Večernji list. Iako je policija na početku motoriste, oko 10 sati, preusmjeravala na jednu od ukupno tri naplatne kućice pred tunelom Učka, oni su se oglušili, napravivši kolonu od oko 2 kilometra. Iza 11 sati promet se normalizirao, paralelno s završetkom prosvjeda.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika