16.08.2008. / 23:50

Autor: Jelena Badovinac

Extra zona

Ivana Banfić: "Uzela sam život u svoje ruke i krenula dalje"

Pjevačica koja dugo nije davala intervjue - povukla se iz javnog života, udala se u tajnosti za realizatora na Novoj TV Krunu Ladišića i prošla tragediju gubitka djeteta - u ekskluzivnom intervjuu za Extru otvoreno je progovorila o proteklim mjesecima te otkrila kako je napokon našla dugo očekivani mir

Intrevju s pjevačicom Ivanom Banfić, barem kako je bilo dogovoreno s njezinom menadžericom, bio je zamišljen u početku kao “light” varijanta. S obzirom da nam je povod bio njezina nova frizura, razgovor je trebao teći u tom smjeru, no nakon trećeg pitanja ni meni ni pjevačici se više nije razgovaralo o modi i anticelulitnim kremama. Iako je ovo naš prvi susret, dotaknule smo se nekih najintimnijih stvari u njezinu životu. Ivana je bez ustezanja odgovorila na svako pitanje. Činilo mi se vrlo neukusno zadirati u njezinu intimu, a pogotovo nakon što sam shvatila koliko je turbulentan život imala i kako ju je upravo to natjeralo da danas pronađe vlastiti mir na kojem joj zaista zavidim.

EXTRA: Nakon deset godina promijenili ste dužinu kose u zagrebačkom salonu Ruža Kerastase. Zašto ste se odlučili za kraću frizuru? Kažu da neke žene mijenjaju frizuru u trenutku kad odluče nešto promijeniti i u životu.

- Istina, puno toga se promijenilo u mojem životu pa je frizura još jedan korak. Odlučila sam se za to jer sam je stalno nosila u repu i to mi je dozlogrdilo. Na kraju krajeva, jako je vruće, a s kraćom kosom mi je puno lakše. Dogovorila sam se sa svojom frizerkom u Ruži da ne bude prekratka, a da se opet vidi promjena. Željeli smo frizuru koja dobro izgleda i kad nije fenirana, s obzirom da imam kovrdžavu kosu. Boju smo za sada ostavili istu.

EXTRA: Sredina je kolovoza, a vi ste u Zagrebu. Kako to da niste na ljetovanju?
- Vratila sam se prije par dana s kraćeg odmora iz Zadra, ali tek oko 20-og idem na godišnji odmor. Kao i prošlih godina, otići ću na neki udaljeni otok poput Lastova ili Mljeta. Volim biti slobodna, skinuti se, biti nudist, da me nitko ne gleda i da sam opuštena. U životu sam proputovala puno turističkih destinacija, dosta mi je gužve, sada više težim osamljenim mjestima i agroturizmu. Šetam i vozim bicikl po nacionalnom parku na Mljetu, s prijateljem Božom idem u ribolov i sve što ulovimo spremimo za večeru. Prošle godine sam ulovila svoje prve jastoge u vršu.

EXTRA: Našle smo se u fitness centru Collum u Dugavama. Boravite li često ovdje? Poznati ste po tome da već godinama održavate liniju trenirajući..
- Redovito vježbam ovdje sama, ali idem i na satove privatnog treninga. Volim raditi jedan na jedan. Već godinama vježbam, sada je to tri puta tjedno po sat vremena. Počela sam s dvadeset godina jer sam bila malo deblja i to mi je jednostavno postalo životna navika. Vježbajući imam više snage izdržati koncerte, turneje i putovanja. Predstavlja mi rasterećenje i radi zdravlja i radi izgleda. Bila sam u fazi kada sam bila premršava, izgledala sam kao android, ali tada sam imala i takvu sliku o sebi.

EXTRA: Kakvu danas imate sliku o sebi?
- Sazrela sam i shvatila da materijalne stvari ne znače ništa. Bitno je ono što je unutra. Prošla sam primjerice tisuće kilometara, zaustavljala se u divnim gradovima, a jedino što sam vidjela bile su dvorane i hotelske sobe. Sad odem na koncert dan ranije i trudim se upoznati mjesto u kojem se nalazim. Dižem se svako jutro naspavana, doručkujem, vježbam i šetam. Odgovara mi ova lagana monotonija. Nadoknađujem sve ono što sam propustila. Sad slušam sebe.

Cijeli intervju pročitajte u novoj Extri

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika