17.08.2008. / 14:39

Autor: Katarina Zorić

Druga hrvatska medalja na OI

Filipa Ude osvojio srebrnu medalju

Na prvim Olimpijskim igrama na kojima je Hrvatska nastupila kao neovisna država 1992. godine u Barceloni osvojili smo tri medalje - srebro košarkaša, te bronce Gorana Ivaniševića u pojedinačnoj konkurenciji, te Gorana Ivaniševića i Gorana Prpića u paru

Hrvatski gimnastičar Filip Ude osvojio je danas srebrnu medalju na konju s hvataljkama na OI u Pekingu. To je druga hrvatska medalja na Igrama u Pekingu, nakon bronce Snježane Pejčić u zračnoj pušci 10m, koja je osvojena prvog natjecateljskog dana. To je ukupno i 14 hrvatska medalja na ljetnim olimpijskim igrama.

Na prvim Olimpijskim igrama na kojima je Hrvatska nastupila kao neovisna država 1992. godine u Barceloni osvojili smo tri medalje - srebro košarkaša, te bronce Gorana Ivaniševića u pojedinačnoj konkurenciji, te Gorana Ivaniševića i Gorana Prpića u paru.

Četiri godine kasnije u Atlanti rukometaši su bili zlatni, dok su se vaterpolisti okitili srebrom. U Sydneyu 2000. godine je Nikolaj Pešalov osvojio zlato u dizanju utega, dok je osmerac osvojio broncu.

Na posljednjim igrama u Ateni zlatni su bili rukometaši, plivač Duje Draganja je osvojio srebro na 50m slobodno, kao i braća Skelin u veslačkom dvojcu bez kormilara, dok su bronce osvojili Mario Ančić i Ivan Ljubičić u paru, te Nikolaj Pešalov u dizanju utega.

Vezane vijesti

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Hrvatski teniski savez je dobio potvrdu iz ITF-a da će na olimpijskom turniru u Londonu ovog ljeta pravo nastupa od hrvatskih tenisača i tenisačica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika