18.08.2008. / 09:23

Autor: Katarina Zorić

Smjena vlade

Izvanredno stanje u Južnoj Osetiji

"Potpisao sam tri ukaza, od kojih jedan o smjeni vlade, jedan o proglašenju izvanrednog stanja u Južnoj Osetiji i jedan o osnivanju hitnog povjerenstva za posljedice gruzijske agresije", rekao je Kokoiti

Eduard Kokoiti, predsjednik gruzijske separatističke proruske republike Južne Osetije smijenio je sinoć svoju vladu i proglasio izvanredno stanje u toj pobunjeničkoj republici, izvijestila je ruska tv-mreža Vesti -24.

"Potpisao sam tri ukaza, od kojih jedan o smjeni vlade, jedan o proglašenju izvanrednog stanja u Južnoj Osetiji i jedan o osnivanju hitnog povjerenstva za posljedice gruzijske agresije", rekao je Kokoiti.

Predsjednik Južne Osetije kritizirao je svoju vladu zbog spore raspodjele humanitarne pomoći i naglasio da dužnosnici vlade moraju raditi za dobrobit naroda, a ne vlastitu korist.

Južna Osetija, službeno dio Gruzije, proglasila je neovisnost 1992. nakon raspada SSSR-a i poput Abhazije nastoji postići priznanje nakon neuspjeha gruzijske vojne operacije da je silom dobije natrag.

Procjene o broju civilnih žrtava sukoba su jako različite. Ruske vlasti i osetski separatisti navode podatke o 1.500 mrtvih, ali ne preciziraju izvore tih podataka.

Vezane vijesti

Clinton poziva Rusiju i Kinu da pridonesu rješenju u Siriji

Clinton poziva Rusiju i Kinu da pridonesu rješenju u Siriji

Američka državna tajnica Hillary Clinton pozvala je u utorak Rusiju i Kinu, saveznike Damaska, da "pridonesu rješavanju sukoba u Siriji. "Mislimo da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika