18.08.2008. / 09:28

Autor: Katarina Zorić

Evakuacija stanovništva

Floridi prijeti tropska oluja Fay

Nacionalni centar za orkane u Miamiu objavio je da bi oluja u idućih 36 sati mogla prerasti u orkan. Središte oluje sinoć je bilo 335 kilometara jugoistočno od Havane, a udar na Floridu očekuje se danas

Oko 25.000 ljudi evakuirano je s područja Florida Keysa nakon što se tropska oluja Fay približila Kubi, a prije toga protutnjala preko Haitija i Dominikanske Republike.

Nacionalni centar za orkane u Miamiu objavio je da bi oluja u idućih 36 sati mogla prerasti u orkan. Središte oluje sinoć je bilo 335 kilometara jugoistočno od Havane, a udar na Floridu očekuje se danas.

Evakuacija stanovništva iz Florida Keysa započela je jučer ujutro. Zbog oluje Fay uzbuna u toj američkoj saveznoj državi proglašena je još u subotu.

Četiri osobe poginule su u poplavama uzrokovanima olujom na Haitiju i Dominikanskoj Republici, prije nego što je Fay stigao do Kube.

U Dominikanskoj Republici zabilježeni su vjetrovi jačine 75 kilometara na sat, a da bi oluja postala orkan mora doseći brzinu vjetra od najmanje 119 kilometara na sat.

Vezane vijesti

Na Floridi zakon dopušta ubijanje

Na Floridi zakon dopušta ubijanje

Tragično glupa odredba kaznenog zakona u američkoj saveznoj državi Floridi veli ovako: Ako na bilo kojoj javnoj površini, recimo u parku, na cesti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika