18.08.2008. / 11:22

Autor: Katarina Zorić

Pakistan

Musharraf podnio stavku

"Nakon konzultacija s pravnim savjetnicima i bliskim političkim pristašama i u skladu s njihovim savjetom donosim odluku o ostavci", rekao je Musharraf

Suočen s prijetnjom opoziva, pakistanski predsjednik Pervez Musharraf podnio je dans ostavku. Bivšem vojnom zapovjedniku tijekom proteklih 18 mjeseci pala je popularnost, a otkad su njegovi saveznici izgubili na izborima u veljači nalazi se u izolaciji.

"Nakon konzultacija s pravnim savjetnicima i bliskim političkim pristašama i u skladu s njihovim savjetom donosim odluku o ostavci", rekao je Musharraf u svom obraćanju koje je prenosila televizija. Dodao je da će njegova ostavka danas biti upućena predsjedniku parlamenta.

Vladajuća koalicija u Pakistanu, predvođena strankom nedavno ubijene premijerke Benazir Bhutto, u subotu je objavila da je dovršila zahtjev za opoziv predsjednika Musharrafa zbog zloporaba ovlasti i kršenja ustava.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika