19.08.2008. / 08:26

Autor: Nacionalova redakcija

Sporost grčkog pravosuđa u slučaju Laptalo

Grcima ni mjesec dana nije dovoljno da napišu presudu

Iako je od objavljivanja presude dubrovačkom kapetanu Kristi Laptalu proteklo više od mjesec dana, njegovi odvjetnici još od grčkog suda u Patrasu nisu dobili pisanu presudu. Na taj način grčko pravosuđe odugovlači kontroverzni postupak, jer je jasno da, prije nego što dobiju pisano obrazloženje presude od 14 godina zatvora, Laptalovi odvjetnici ne mogu sastaviti žalbu na tu presudu. Osim obitelji Kriste Laptala i njegovih odvjetnika, taj dokument iščekuju i mnogi drugi, od pravnih stručnjaka do medija, jer će tek tada biti jasno s kojim je argumentima Laptalu dosuđena visoka zatvorska kazna.

U međuvremenu, kako je doznao Nacional, grčka strana nastavila je posredni pritisak na obitelj Laptalo: Lidija Laptalo, supruga zatočenog kapetana, nedavno se iz Grčke morala vratiti u Dubrovnik jer joj je istekla boravišna viza. Naime, još od srpnja prošle godine, otkako je Kristo Laptalo u grčkom pritvoru, njegova supruga cijelo je vrijeme bila u Grčkoj i posjećivala ga. Budući da joj je jednogodišnja boravišna viza istekla u srpnju, grčkim je vlastima predala zahtjev za produženje dozvole za boravak u Grčkoj, no još uvijek nije dobila željeni dokument, pa se morala vratiti u Dubrovnik. Iako službene grčke vlasti oba slučaja pravdaju ljetom i godišnjim odmorima, u nekim krugovima ovi se postupci ipak tumače kao posredni pritisak grčkih vlasti.

Vezane vijesti

Kazna od 17 tisuća kuna: Čičak osuđen zbog klevetanja kapetana Laptala

Kazna od 17 tisuća kuna: Čičak osuđen zbog klevetanja kapetana Laptala

Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak nepravomoćno je osuđen za klevetu zbog članka napisanog o kapetanu Kristi Laptalu, koji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika