21.08.2008. / 17:53

Autor: Petra Horvat

Milan Bandić:

'Nekretnine Slobodana Ljubičića neka istražuju institucije pravne države'

Ljubičić je sada na godišnjema, a Čović je najavio da će u roku od tjedan dana istražiti slučaj Ljubičićeve imovine i o svemu detaljno obvijestiti javnost

"Ne mogu ništa reći o imovini bivšeg predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića", rekao je Bandić i poručio da bi Ljubičićevu imovinu, koja navodno vrijedi 18 milijuna kuna, trebale istražiti institucije pravne države kojima je to posao. Zagrebački je gradonačelnik na novinarsko pitanje nije li istraživao čime se Ljubičić bavio, odgovorio da nije istražitelj, a dodao je i kako "poručuje nekim svojim kolegama da budu što manje istražitelji, a da više rade svoj posao".

Prema jednom političkom tjedniku, Ljubičić je u proteklih deset godina postao vlasnik niza nekretnina- vila, stanova i poslovnih prostora. Također, tjednik je naveo i da je s desetogodišnjom zaradom od 902 tisuće kuna stekao nekretnine vrijedne 18 milijuna kuna bez ijednog kredita.

"Ljubičić je na godišnjem odmoru", izjavio je Ivo Čović, novi predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga. Čović, koji je na novu funkciju došao nakon što je Ljubičić podnio ostavku, novinarima je rekao i da će nakon dva tjedna, koliko mu je potrebno za prvi uvid u stanje u Holdingu, održati novinsku konferenciju na kojoj će detaljno izvijestiti javnost o rezultatima istrage.

Bandić je na zamolbu da prokomentira pad ograde na gradilištu investitora Tomislava Horvatinčića odgovorio da svi trebaju poštivati propise, te neka inspekcija radi svoj posao. "Ja nisam inspektor", naglasio je Bandić.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika