22.08.2008. / 08:35

Autor: Katarina Zorić

Poraz od Francuza

Rukometaši bez finala

Hrvatska rukometna reprezentacija poražena je u polufinalu Olimpijskih igara u Pekingu od Francuske. U gustoj utakmici Francuzi su se pokazali koncentriranijima i na kraju slavili rezultatom 25:23. Tako naši rukometaši neće dobiti priliku obraniti olimpijsko zlato koje su osvojili prije 4 godine u Ateni.

Bila je to utakmica vrlo čvrstih obrana, a na kraju su presudili vratari. Francuski vratar Omeyer obranio je 19 šuteva, a naši Alilović i Losert samo 5.

U prvom poluvremenu i hrvatska i francuska obrana funkcionirale su odlično. Hrvatska je u dva navrata imala dva gola prednosti, ali Francuzi su se oba puta vratili, te na odmor otišli s golom prednosti 12:11. Valja napomenuti da je u prvom poluvremenu Omeyer obranio dva sedmerca Mirzi Džombi.

U drugom poluvremenu nastavila se igra gol za gol. Ključni trenuci dogodili su se nakon što smo golom Horvata poravnali na rezultat 22:22. Nakon toga su Francuzi na brzinu postigli dva zgoditka, dok je s druge strane Omeyer obranio udarce Metličića i Horvata.

Tada je Lino Červar pozvao minutu odmora, ali je u napadu nakon toga Lacković praktički dodao loptu u ruke protivničkih rukometaša. Francuzi su svoj napad promašili, ali ni Hrvatska nije iskoristila svoj, tako da je Danil Narcisse iz atraktivne akcije poentirao i odveo Francusku na plus 3. Do kraja je ostalo tek nešto više od minute i Francuzi su uspješno priveli utakmicu kraju.

Prije utakmice naši su rukometaši najavljivali kako će utakmica biti napeta i kako će presuditi nijanse. To se i dogodilo, a nijansa koja je presudila bio je sjajni francuski vratar Thierry Omeyer, čije su obrane u ključnim trenucima odlučile pobjednika susreta.

Hrvatskoj sada ostaje da u pokuša izboriti bronačanu medalju u utakmici s poraženim iz druge polufinalne utakmice u kojoj igraju Španjolska i Island.

Vezane vijesti

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Hrvatski teniski savez je dobio potvrdu iz ITF-a da će na olimpijskom turniru u Londonu ovog ljeta pravo nastupa od hrvatskih tenisača i tenisačica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika