23.08.2008. / 11:30

Autor: Katarina Zorić

Žestoka borba u Pekingu

Blanki Vlašić srebrna medalja

Ove godine 24-godišnja Splićanka pobjeđivala je na svim natjecanjima na kojima je nastupila, i to svaki put sa skokom većim od 2 metra

Dan prije prije zatvaranja Olimpijskih igara, najbolja hrvatska sportašica Blanka Vlašić pokušat će osvojiti prvu zlatnu medalju za Hrvatsku u Pekingu. Blanka je apsolutni favorit natjecanja u ženskom skoku u vis koje počinje točno u 13 sati.


Blanki Vlašić ovo su treće olimpijske igre. U Ateni je bila u krugu favoritkinja za medalje, ali nije uspjela dobro skočiti. Međutim, stvari su se u posljednje četiri godine potpuno promijenile i sada Blanka u Pekingu gotovo da i nema konkurecije s obzirom na to da vrlo malo današnjih visačica može preko 2 metra, a niti jedna na Blankinih 206cm, iz lipnja ove godine.

Ove godine 24-godišnja Splićanka pobjeđivala je na svim natjecanjima na kojima je nastupila, i to svaki put sa skokom većim od 2 metra. Njezin osobni rekord je prošlogodišnjih 207cm, dva manje od svjetskog rekorda Kostadinove. Ove sezone Blanka je išla i 206cm, a u budućnosti će vrlo vjerojatno preskočiti i tih zasad nedodirljivih 210cm, što bi bio novi svjetski rekord.                

Tijek finala:

Blanka Vlašić započela je natjecanje s visinom od 185 centimetara. Istu visinu preskočila je i Ariane Friedrich.                      Ni Ana Čičerova nije imala problema s visinom od 185.

Blanka Vlašić bez ikakvih problema preskočila je i 189 centimetara.

Visinu od 193 centimetra Blanka je uspješno preskočila kao i prethodne dvije.

Blanka je preskočila i 196 cm.

Jelena Slesarenko 193 cm preskočila je iz drugog pokušaja. Ariane Friedrich propustila je 189, ali je preskočila 193 i 196 cm.

Blanka je prešla i 199! Jedina je od osam preostalih u utrci preskočila 199 cm iz prvog pokušaja.

Ariane Friedrich i Beitia Ruth završile su natjecanja nakon što su treći put srušile letvicu na 199. Ana Čičerova preskočila je 199 cm iz trećeg pokušaja. Emma Green također je ispala na 199 cm.

Na 201 cm Blanka je malo dotaknula letvicu, ali je ipak preskočila i medalja je sve izglednija.  Vita Palamar rušila je prvi put na 201, a nije bila uspješna ni drugi put.

Chaunte Howard oprostila se na 201, ali Tia Hellebaut odradila je odličan skok na 201, ali prema procjenama preskočila je barem 208.

Natjecanje je završila i Vita Palamar, na 201.

Naša Blanka vrlo uvjerljivo preskočila je i 203 centimetra!

Odličan skok preko 203 cm napravila je i Ana Čičerova.

Blanka prva  ide na 205 cm... I prvi puta ruši letvicu u finalu, Zapela je leđima, ići će na ponavljanje.

Prvi puta u finalu Blanka ruši letvicu na 205 cm, ali je ponovila i uspjela!

Na 207 cm Blanka ruši letvicu.Nije uspjela iz prve na 207 ni Hellebaut.

Ni drugi pokušaj na 207 cm za Blanku nije uspješan

Vezane vijesti

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Hrvatski teniski savez je dobio potvrdu iz ITF-a da će na olimpijskom turniru u Londonu ovog ljeta pravo nastupa od hrvatskih tenisača i tenisačica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika