24.08.2008. / 10:30

Autor: Katarina Zorić

Gruzija

Doplovio američki ratni brod s humanitarnom pomoći

Ratni brod nalazi se na nekoliko stotina metara od luke Batumi

Američki razarač USS Mc Faul, s teretom humanitarne pomoći, doplovio je danas u Batumi na jugozapadu Gruzije. Ratni brod nalazi se na nekoliko stotina metara od luke Batumi koja tehnički ne može primiti plovila te veličine, objasnio je Valerian Imnaišvili, kapetan lučke uprave.

Nakon što je u srijedu navečer isplovio s Krete, razarač dužine 154 metara u petak je prošao kroz turske tjesnace Bospor i Dardanele u pravcu Crnog mora i gruzijskih obala. U Gruziji bi mu se trebala pridružiti još dva plovila američke mornarice, brod Dallas, te krajem kolovoza USS Mount Whitney, admiralski brod VI. američke flote. State Department je priopćio da će brodovi dopremiti tisuće pokrivača, dječju hranu kao i higijenske potrepštine.

Vlak-cisterna eksplodirao na glavnoj pruzi u Gruziji

Vlak-cisterna eksplodirao je na glavnoj pruzi u Gruziji, a policija pretpostavlja da je naletio na minu.

Dužnosnici prenose da je vlak vozio glavnim željezničkim pravcem koji povezuje istok i zapad Gruzije, važan za izvoz nafte iz Azerbajdžana na europska tržišta.

Razmjeri nesreće još nisu poznati. Dopisnik Reutersa vidio je gusti crni dim nad olupinom vlaka u selu Skra, pet kilometara zapadno od grada Gorija.

Ruske snage napustile su u petak taj strateški važan grad, nakon deset dana okupacije tijekom rusko-gruzijskog sukoba oko odmetnute pokrajine Južne Osetije. Eksplozija se dogodila u blizini napuštene baze gruzijske vojske.

Vezane vijesti

Clinton poziva Rusiju i Kinu da pridonesu rješenju u Siriji

Clinton poziva Rusiju i Kinu da pridonesu rješenju u Siriji

Američka državna tajnica Hillary Clinton pozvala je u utorak Rusiju i Kinu, saveznike Damaska, da "pridonesu rješavanju sukoba u Siriji. "Mislimo da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika