25.08.2008. / 11:59

Autor: Mateja Šarlija

Pad nezaposlenosti

Najveći pad nezaposlenosti kod mladih

U dobi između 15 i 24 godine nezaposlenost se smanjila se za oko 17,4 posto

Nezaposlenost se od prošle godine smanjila za 10,6 posto. U srpnju je iznosila 12,4 posto, te je sada u državi oko 220 tisuća nezaposlenih što je 26 tisuća manje nego lani, a ta se stopa iz mjeseca u mjesec još smanjuje, stoji u podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Iako je pad zabilježen u svim dobnim skupinama, najizraženiji je kod mladih. U dobi između 15 i 24 godine nezaposlenost se smanjila se za oko 17,4 posto. I dalje se najteže zapošljavaju oni stariji od pedeset godina, tu je zabilježen tek neznatan pad od 2,7 posto. U posljednjih godinu dana takvih se zaposlilo oko dvije tisuće, dok se mladih u istom razdoblju zaposlilo blizu sedam i pol tisuća.

Ugodno je iznenanđenje da je u protekloj godini posao našlo oko četiri tisuće onih između 45 i 49 godina koji su dosad također teško pronalazili posao, te se tu nezaposlenost smanjila za oko 15 posto.

Vezane vijesti

Tko nema novaca, živi u "hotelu mama"

Tko nema novaca, živi u "hotelu mama"

Ostati doma, s roditeljima, ili se odseliti u podstanare? Mnogi mladi ljudi u Europi si postavljaju to pitanje od trenutka kad navrše punoljetnost.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika