25.08.2008. / 16:13

Autor: Katarina Zorić

Još nema nove optužnice

Karadžić se u petak ponovno izjašnjava o krivnji

Karadžić će biti pozvan da se izjasni o krivnji po postojećoj optužnici, jer najavljene izmjene optužnice nisu još dovršene, doznaje se iz Tužiteljstva ICTY-a. Izvor iz Tužiteljstva nije mogao reći kada će izmjene optužnice biti dovršene

Ratni zločinac Radovan Karadžić u petak će biti ponovno pozvan da se izjasni o krivnji prema staroj optužnici pred predraspravnim vijećem Haškog suda , potvrđeno je HINA-i iz Tužiteljstva Haškog suda.

Karadžić će biti pozvan da se izjasni o krivnji po postojećoj optužnici, jer najavljene izmjene optužnice nisu još dovršene, doznaje se iz Tužiteljstva ICTY-a. Izvor iz Tužiteljstva nije mogao reći kada će izmjene optužnice biti dovršene.

Podsjetimo, Karadžić se 31. srpnja odbio izjasniti o krivnji za zločine koji su mu stavljeni na teret očekujući konačnu optužnicu pa je sudac zakazao novu raspravu za 29. kolovoza. Tada je najavio da će se braniti sam. Odbije li se Karadžić ponovno izjasniti o krivnji, suci će automatski u njegovo ime unijeti u zapisnik da se ne osjeća krivim.

Glavni haški tužitelj Serge Brammertz rekao je u srpnju da će Tužiteljstvo izmijeniti optužnicu protiv Karadžića kako bi ju uskladilo s važećom haškom praksom, ali pri tom neće odustati ni od jednog bitnog elementa optužnice.

Karadžić je optužen po osobnoj i zapovjednoj odgovornosti po ukupno 11 točaka - dvije za genocid, pet za zločine protiv čovječnosti, jednu za teške povrede Ženevskih konvencija iz 1949. i tri za kršenja zakona i običaja ratovanja koji se odnose na etničko čišćenje.

Vezane vijesti

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

Obrana Radovana Karadžića zatražila je u ponedjeljak pred Međunarodnim sudom za zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) oslobađanje bivšeg… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika