26.08.2008. / 08:48

Autor: Katarina Zorić

Michelle Obama održala govor

"Obama će biti izvanredan predsjednik SAD-a"

U opuštenom nastupu Michelle je naglasila da je došla kao supruga koja voli svoga muža i koja vjeruje da će on biti izvanredan predsjednik

Michelle Obama, supruga predsjedničkog kandidata Baracka Obame, održala je sinoć govor na Nacionalnoj demokratskoj konvenciji u Denveru u kojem je istaknula svoju ljubav za Ameriku, a svog supruga opisala je kao običnog čovjeka koji će biti "izvanredan predsjednik" SAD-a.

U opuštenom nastupu Michelle je naglasila da je došla kao supruga koja voli svoga muža i koja vjeruje da će on biti izvanredan predsjednik. Trudeći se ostaviti dojam tople i jednostavne osobe koja je prošla težak životni put, Michelle Obama govorila je o svom odrastanju, školovanju, podršci roditelja, bliskosti s ocem te ljubavi za supruga i kćerke.

"Svi smo mi vođeni jednostavnim vjerovanjem da svijet kakav jest nije dovoljan, da imamo obvezu boriti za svijet kakav bi trebao biti", kazala je Michelle Obama. "To je nit koja povezuje naša srca. To je nit koja prolazi kroz moje putovanje, i Barackovo putovanje i mnoga druga putovanja koja su nas dovela večeras ovdje, gdje se sadašnja povijest susreće s novom plimom nade", dodala je.

"Vidite, zato volim ovu zemlju", naglasila je Michelle Obama, uzvraćajući time na kritike republikanaca koji joj zbog nekih ranijih spornih izjava, stalno spočitavaju manjak domoljublja. U emotivnom istupu koji je izmamio suze većem broju ženskih delegata, koje su inače većina na konvenciji, Michelle Obama nije otvarala političke teme, spominjući samo ovlaš američko povlačenje iz Iraka, oporavak gospodarstva i reformu zdravstva.

Michelle je za svoj govor dobila pohvale i iz suparničkog stožera. "Mislim da je to bio izvrstan govor, ne bih ništa uklonio iz njega. To je govor koji služi ciljevima Obamine kampanje", ocijenio je za CNN Tucker Bounds, glasnogovornik kampanje republikanca Johna McCaina.

Konzervativni komentator Ben Stein ocijenio je za istu TV mrežu da je govor obilovao klišeima i nije donio ništa novo, jer ionako "mnogi ljudi imaju bolesne očeve i brižne majke, i djecu, a i lojalni su supružnicima". Sudionicima konvencije video vezom iz Kansas Citya kratko se obratio i Barack Obama, čiji je govor predviđen za četvrtak na lokalnom stadionu, pred 80.000 ljudi.

Danas će na konvenciji glavni govornik biti senatorica i bivša prva dama SAD-a Hillary Clinton, suparnica Obame u predizborima, kojoj je Michelle Obama u govoru odala priznanje za "18 milijuna pukotina u staklenom plafonu", aludirajući na broj glasova koji je dobila u borbi za predsjedničku kandidaturu demokrata, kao prva žena koja je došla nadomak njezinu osvajanju.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika