27.08.2008. / 16:46

Autor: Katarina Zorić

Saslušanje

Rađenović se čudi što napadači šute

Izlazeći sa suda Rađenović je okupljenim novinarima izjavio da se naručitelji napada ne razlikuju od onih koji su se spominjali po medijima

Bivši direktor Zagrebačkih cesta Igor Rađenović danas je na zagrebačkom Županijskom sudu ispitan u sklopu istražnih radnji protiv dvojice napadača koji su osumnjičeni da su Rađenovića sredinom svibnja ispred ulaza u njegovu zgradu pretukli metalnom palicom.

Istražna sutkinja Erna Dražančić saslušala je Rađenovića i još neke svjedoke, a ispitivanja će se nastaviti i narednih dana.

Izlazeći sa suda Rađenović je okupljenim novinarima izjavio da se naručitelji napada ne razlikuju od onih koji su se spominjali po medijima. Dodao je i da se čudi što se napadači brane šutnjom i ne odaju svoje naručitelje, jer im prijete duge zatvorske kazne.

Glasnogovornik suda Krešimir Devčić nije želio govoriti o sadržajima iskaza s obzirom na to da je istraga tajna. Detalji iskaza nisu se mogli doznati niti od odvjetnika Nenada Škare, branitelja prvoosumnjičenog Miodraga Šimunca koji se tereti da je Rađenovića pretukao palicom, nakon što ga je drugosumnjičeni Nikola Presečki poprskao suzavcem.

"Mogu reći da jedino da je predloženo petnaestak svjedoka, koji se moraju ispitati do sredine rujna kada osumnjičenima istječe maksimalnih 60 dana pritvora", kazao je Škare.

Šimunac i Presečki pritvoreni su 17. srpnja, nakon što ih je policija uhitila i pronašla palicu kojom je Rađenović pretučen ispred svojeg stana u zagrebačkom naselju Travno.

Vezane vijesti

'Bandić je naručio premlaćivanje Rađenovića'

'Bandić je naručio premlaćivanje Rađenovića'

Tri godine nakon što je završio u zatvoru zbog premlaćivanja Igora Rađenovića, Miodrag Šimunac odlučio je otkriti ime naručitelja. Za Vijesti RTL-a… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika