27.08.2008. / 18:16

Autor: Katarina Zorić

Pariz

Sarkozy pozvao na hitno povlačenje ruskih trupa iz Gruzije

"EU oštro osuđuje jučerašnju rusku odluku o priznanju neovisnosti Abhazije i Južne Osetije. Takva odluka, čiji je cilj jednostrana izmjena granica Gruzije, jednostavno je neprihvatljiva", rekao je Sarkozy

Rusku odluku o priznanju neovisnosti gruzijskih republika Abhazije i Južne Osetije francuski predsjednik Nicolas Sarkozy ocijenio je "neprihvatljivom" te pozvao Moskvu da "hitno" povuče svoje trupe s gruzijskog teritorija.

"EU oštro osuđuje jučerašnju rusku odluku o priznanju neovisnosti Abhazije i Južne Osetije. Takva odluka, čiji je cilj jednostrana izmjena granica Gruzije, jednostavno je neprihvatljiva", rekao je Sarkozy u govoru održanom pred francuskim veleposlancima u Parizu.

Sarkozy je pozvao Moskvu na "hitno" povlačenje vojnih snaga iz Gruzije "na položaje na kojima su bile prije početka sukoba".

"Međunarodne mehanizme koji bi trebali zamijeniti ruske ophodnje u Južnoj Osetiji trebalo bi što skorije razmjestiti, a što prije bi trebalo početi i međunarodnu raspravu u šest točaka o modalitetima sigurnosti i stabilnosti u Abhaziji i Južnoj Osetiji", kazao je Sarkozy.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika