28.08.2008. / 09:06

Autor: Marko Biočina

Izbori u SAD-u

McCain sutra predstavlja svog potpredsjednika

Tek nekoliko dana nakon što je američki demokratski predsjednički kandidat Barack Obama objavio ime svog potpredsjedničkog kandidata, isto bi sutra trebao napraviti i njegov rival republikanac John McCain.

Prema neslužbenim informacijama, odluka o tome tko će biti republikanski potpredsjednički kandidat već je donesena, i to jučer na velikom sastanku McCainovih savjetnika. Ipak, njegovo ime će biti otkriveno sutra, na predizbornom skupu u Ohiu, gdje će se potpredsjednički kandidat i pojaviti uz McCaina.

Prema pisanju američkih medija najveće šanse da budu izabrani imaju trojica, bivši guverner Massachusettsa Mitt Romney, koji se i sam natjecao za republikansku nominaciju, a nakon što je odustao snažno podupro McCaina, novisni senator Joe Lieberman, te guverner Minnesote Tim Pawlenty.

Podsjetimo, Barack Obama za svog je potpredsjedničkog kandidata izabrao bivšeg senatora Josepha Bidena. Pretpostavlaj se kako je Obama na taj način želio ojačati svoj tim čovjekom koji je iskusan u vanjskoj politici, s obzirom da se većina McCainovih kritika Obame temelji upravo na njjegovom navodnom neiskustvu.

Vezane vijesti

McCain: 'Kim Jong-il napokon u paklu'

McCain: 'Kim Jong-il napokon u paklu'

Senator iz savezne američke države Arizone, John McCain, tvrdi kako je 'svijet je postao bolje mjesto za život' nakon što je umro Kim Jong-il,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika