29.08.2008. / 12:56

Autor: Nina Tomljanović

Slovenska policija istražuje

U genocidu u Srebrenici sudjelovao Slovenac?

Navedene navode provjerava slovenska policija a istragu je nedavno zatražilo tužiteljstvo u Sarajevu

Slovenski državljanin koji sada pod drugim imenom živi na području Republike Srpske navodno je sudjelovao u jednoj skupini koja je 1995. godine s vojskom bosanskih Srba djelovala u masovnim ubojstvima bosanskih muslimana nakon pada Srebrenice, izvijestila je komercijalna televizijska postaja POP-TV.

Navedene navode provjerava slovenska policija a istragu je nedavno zatražilo tužiteljstvo u Sarajevu. U skupini koja je sudjelovala u srebreničkom masakru spominje se i Slovenac Franc Kosi koji sada živi u Bijeljini pod drugim imenom. POP-TV navodi kako se njegovo ime pojavilo u sudskim zapisnicima Haaškog suda na svjedočenju Dražena Erdemovića koji je kao svjedok tužiteljstva dao iskaz 25. kolovoza 2003. godine na suđenju Slobodanu Miloševiću.

Tom prigodom, Erdemović je naveo da je zapovjednik jednog od dva voda tzv. postrojbe za sabotaže, koju su bosanski Srbi u travnju 1994. godine formirali u Bijeljini i u nju na početku prisilno mobilizirali nesrbe, bio "Slovenac" Franc Kos, te da je "za novac" sudjelovao u ubijanjima u Srebrenici.

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika