29.08.2008. / 17:39

Autor: Petra Horvat

Beograd

Srpski ministar obrane pozvao Mladića i Hadžića na predaju

Ministar je naglasio da Srbija mora poštivati međunarodno pravo i u slučajevima koji nisu ugodni svim građanima

Dragan Šutanovac, srpski ministar obrane, danas je pozvao haške optuženike Ratka Mladića i Gorana Hadžića da se predaju, a pritom je istaknuo da je to bolje za državu i građane, njihove obitelji i njih same. Šutanovac je kazao kako sumnja da žive u blagostanju tijekom bijega, te da vjeruje kako imaju probleme, pa bi im od bježanja bio bolji sam čin predaje.

Ministar je kazao i kako nema nikakvih pokazatelja da se Mladić skriva u Srbiji, no kako on nema dnevne izvještaje po tom pitanju. "Samo članovi Akcijskog tima za suradnju s Haškim sudom primaju izvještaje po tom pitanju, no nevezano za to vjerujem li ja ili ne da je Mladić u Srbiji, bitno je da država funkcionira po tom pitanju", kazao je Šutanovac i dodao kako je bitno da nitko ne stavlja znak pitanja na to da sve rade po zakonu.

Ministar je i ranije haške bjegunce pozivao na dobrovoljnu predaju, a u današnjem izdanju "večernjih novosti" ocijenio je da je najveći uspjeh srpske Vlade "povratak kredibiliteta pred međunarodnom zajednicom, jer je izručenjem Radovana Karadžića pokazala da poštuje domaće i međunarodno zakonodavstvo i da neće odstupati od međunarodnog prava niti kad je u pitanju obrana Kosova", kazao je i dodao da Srbija mora pokazati poštivati međunarodno pravo i u slučajevima koji nisu ugodni za sve građane.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika