29.08.2008. / 19:45

Autor: Petra Horvat

Maroko

Razotkrivena opasna teroristička mreža

Marokanske vlasti su nakon atentata u Casablanci 2003., u kojima je poginulo 45 ljudi, razotkrile nekoliko terorističkih ćelija

Marokanska policija je navela da su marokanske službe sigurnosti razotkrile "opasnu terorističku mrežu" od 15 osoba, nazvanu "Fath Al Andalous" koja je planirala atentate u Maroku. Policija je dodala kako je mreža posjeovala kemijske proizvode i elektronsku opremu za izradu eksploziva.

"Članovi organizacije Fath Al Andalous planirali su atentate u maroku i razradili su veze sa ekstremistima povezanim s Al-Qaidom", dodao je isti izvor. Ayman al-Zawahiri, drugi čovjek Al-Qaide, 20. rujna je u video poruci pozvao na osvajanje Andaluzije.

Turska policija je u danas tijekom velike operacije u Istanbulu uhitila 21 osobu osumnjičene za pripadnost terorističkoj mreži al Qaeda, kao i za planiranje atentata. Turska ćelija al Qaede smatra se odgovornom za atentate u Istanbulu u studenom 2003. na dvije sinagoge, britanski konzulat i britansku banku u kojima je poginulo 63 i nekoliko stotina ljudi je ranjeno.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika