30.08.2008. / 09:19

Autor: Dean Sinovčić

Venecija 3. dan

Valentinova taština i zabavna Charlize Theron

Premijera filma «Valentino: The Last Emperor» održana je u četvrtak uvečer u Veneciji, a slijedio je veliki party koji je održan u muzeju Guggenheim. Sve je izgledalo fascinantno. Prvo se Valentino i njegov partner Giancarlo Giammatti nisu pojavili na crvenom tepihu na premijeri filma, kao ni Charlize Theron, već su njih troje ušli na stražnja vrata. Crvenog tepiha za party nije bilo, ali je unutra bilo fantastično.

Kako je Valentino pravi Talijan, onda se nije servirala nikakva fensi fusion hrana već domaća talijanska poput rižota s plodovima mora i palenta u umaku od gljiva. Valentino je cvao, film o njegovom životu oduševio je publiku u Veneciji, a njegova taština ne može se mjeriti normalnim mjerama. Kada sam u petak poslijepodne došao na dogovoreni intervju s Valentinom, njegovim partnerom Giancarlom Giammattijem i redateljem Mattom Tyrnauerom, pitao sam agenticu Liz Miller kako se nosi s Valentinovom taštinom. «Vrlo jednostavno, danas sam mu rekla da ima prekrasne oči, što doista ima, i on se raspao od ljubaznosti spram mene», odgovorila mi je.

U njegovu taštinu uvjerili smo se tijekom intervjua. Ipak, njegovo «ja, pa ja, pa nitko više» toliko je simpatično za jednog 76-godišnjaka da mu nisam mogao ništa prigovoriti. Kada smo pitali redatelja Tyrnauera je li ga Valentino pritiskao tražeći da izbaci određene scene iz filma on nam je rekao da ga je Valentino neprestano pritiskao ali su na početku potpisali ugovor po kojem redatelj odlučuje kako će izgledati završna verzija filma, a ne Valentino, čime je eliminirao sve njegove pritiske.

Međutim, Valentino nije bitan od kako je u Veneciju došla Charlize Theron. Odkada sam prvi puta s njom radio intervju, a to je bilo 2002. godine na festivalu u francuskom Deauvilleu za film «Dobar posao u Italiji» smatram je najljepšom i najpametnijom glumicom na svijetu i nikakve Angeline Jolie i slične se s njom ne mogu mjeriti.

Ovog puta Theron je došla u Veneciju zbog filma «The Burning Plain» koji se natječe za Zlatnog lava. Da bi se dokazalo da su muškarci i žene ravnopravni trebalo je posjetiti njezinu konferenciju za novinare. Kao što se jedna španjolska novinarka prvog dana nabacivala Bradu Pittu i georgu Clooneyu, tako se u petak, trećeg dana festivala, jedan brazilski novinar nabacivao Charlize Theron.

Evo kako je to izgledalo.

Novinar: Zdravo dobro jutro, ja sam Javio Cortez iz Brazila. Želio bih nešto pitati Charlize Theron. Prvo, jako mi se sviđate i strašno vas respektiram. Želio bih se vjenčati s vama. Stoga imam jedno pitanje za vas: Na kojoj strani kreveta spavate?

Theron: Na onoj na kojoj ti nisi.

Novinar: Hvala.

Theron: Jako si simpatičan ali moj dečko će te ubiti.

Novinar: Zar imate dečka?

Theron: Da, oženjena sam, odavno zauzeta. A on je jako opak.

Novinar: Kakva šteta.

Theron: Koliko imaš novaca?

Novinar: Ja sam siromašan.

Theron: Onda zaboravi ovakve razgovore.

Novinar: Ali jednog ću dana osvojiti Oscara.

Theron: Naći ću neku za tebe.

Novinar: Puno hvala.

Ludilu, dakle, nikad kraja. Inače, film «The Burning Plain» režirao je Guillermo Arriaga, isti onaj koji je rado scenarije za filmove «Amores Perros», «21 gram» i «Babel» koje je režirao Alejandro Gonzales Inarritu. Ti su filmovi poznati po tome da Arriaga nelinearno miješa tri priče koje imaju mnogo zajedničkih točaka, a to je ponovio i s filmom «The Burning Plain».

U njemu Charlize Theron glumi Sylviu, promiskuitetnu voditeljicu restorana u Portlandu koju traži jedan Meksikanac. Paralelno s time, Kim Basinger glumi Ginu, udatu majku četvero djece koja vara muža s oženjenim muškarcem, ocem dvoje djece. Njih dvoje u nesreći pogibaju nakon čega njegov sin i njezina kćerka ulaze u vezu. Sve su te priče usko povezane, a novinari su podijeljeni. Jednima je miksanje priča dojadilo, drugi su oduševljeni.

Vezane vijesti

Ove godine neće se održati Libertas film festival

Ove godine neće se održati Libertas film festival

Nakon sedam uzastopnih izdanja, Libertas film festival ove se godine neće održati premda je bio planiran za kraj travnja. "Žao nam je što smo morali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika