30.08.2008. / 10:39

Autor: Nina Tomljanović

Gallup istraživanje

Obami prednost osam posto

U Gallupovu dnevnom ispitivanju, Obama je najveće 9-postotno vodstvo imao u razdoblju od 24 do 26. srpnja

Barack Obama, demokratski kandidat za predsjednika Amerike u vodstvu je 8 posto pred republikanskim protukandidatom Johnom McCainom, pokazali su rezultati ankete američkih birača Instituta Gallup.

Obama ima 49 posto, a McCain 41 posto glasova registriranih birača.

Vodstvo Barracka Obame pred Johnom McCainom odraz je Nacionalne demokratske konvencije na kojoj je Obama službeno dobio nominaciju, kao i snažnu potporu svoje suparnice iz predizbora Hillary Clinton. Tada je potvrđena i demokratska potpredsjednička kandidatura za senatora Joe Bidena.

Obama i McCain su od sredine ovoga mjeseca pa do konvencije u Denveru vodili mrtvu utrku, svaki s 45 posto glasova, a na dan početka konvencije u ponedjeljak, McCain je i prvi puta poveo s 46 prema 44 posto glasova.

U Gallupovu dnevnom ispitivanju, Obama je najveće 9-postotno vodstvo imao u razdoblju od 24 do 26. srpnja, pa je sa završetkom konvencije praktično dostigao to najveće vodstvo.

Vezane vijesti

McCain: 'Kim Jong-il napokon u paklu'

McCain: 'Kim Jong-il napokon u paklu'

Senator iz savezne američke države Arizone, John McCain, tvrdi kako je 'svijet je postao bolje mjesto za život' nakon što je umro Kim Jong-il,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika