31.08.2008. / 20:28

Autor: Nina Tomljanović

Uoči summita o rusko-gruzijskoj krizi

Demonstracije u Gruziji protiv ruske agresije

Demonstracije se poklapaju s održavanjem izvanrednog summita koji bi trebao donijeti zajedničko stajalište o načinu vođenja rusko-gruzijske krize i stajalištu prema Rusiji

Protiv ruske agresije sutra će više desetaka tisuća Gruzijaca sudjelovati u demonstracijama u Tbilisiju i većim gradovima zemlje, izvijestio je jedan gruzijski zastupnik stranke na vlasti gruzijskog predsjednika Mihaila Saakašvilija.

"Računamo na sudjelovanje nekoliko desetaka tisuća ljudi. Mislim da bi se u Tbilisiju moglo okupiti više od 30.000 ljudi", rekao je on.

Demonstracije se poklapaju s održavanjem izvanrednog summita koji bi trebao donijeti zajedničko stajalište o načinu vođenja rusko-gruzijske krize i stajalištu prema Rusiji.

Summit će se održati sutra u Bruxellesu, a sazvalo ga je francusko predsjedništvo Europske unije zbog krize u Južnoj Osetiji i Abhaziji.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika