31.08.2008. / 20:43

Autor: Nina Tomljanović

Ratni zločinac

Ratko Mladić navodno lociran u Srbiji i pregovara o predaji

Glas javnosti tvrdi da informacija dolazi od sigurnosnih izvora Srbije, a prema istim izvorima Mladić je lociran prije tri tjedna i sada je u dogovoru njegova predaja jer bi akcija uhićenja bila visokog rizika

Ratni zločinac i haški bjegunac Ratko Mladić lociran je u Srbiji, piše srbijanski Glas javnosti, koji navodi kako je zbog toga uslijedio javni apel ministra obrane Dragana Šutanovca da se preda.

Glas javnosti tvrdi da informacija dolazi od sigurnosnih izvora Srbije, a prema istim izvorima Mladić je lociran prije tri tjedna i sada je u dogovoru njegova predaja jer bi akcija uhićenja bila visokog rizika.

S druge pak strane, ukoliko se Mladić i dalje neće htjeti predati, čekat će se pogodan trenutak za akciju zbog mogućih reakcija javnosti. Vjeruje se da je zbog toga odgođena sjednica Skupštine Srbije, no kako se bliži planirani dan zasjedanja, 2. rujan, vremena za akciju ostaje sve manje.

Jučerašnji Glas Srpske iz Banja Luke, pozivajući se na visoki srpski policijski izvor, jučer je objavio da je u navodnim pregovorima o predaji Mladić preko posrednika rekao da u Haag neće otići dobrovoljno i poručio nadležnima: "Dođite i uhapsite me".

Srbijanski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević u četvrtak je za agenciju AP izjavio da očekuje skoro Mladićevo uhićenje te kako vjeruje da se skriva u Srbiji.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika