01.09.2008. / 08:19

Autor: Nina Tomljanović

Kriza u Gruziji

Sarkozy i Medvedev o summitu EU-a

Dvojica čelnika, kako navodi Interfax, razgovarala su o dvjema separatističkim pokrajinama Abhaziji i Južnoj Osetiji te navodno i o mogućnosti raspoređivanja međunarodnih promatrača u regiji koja je u krizi

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy i ruski predsjednik Dmitrij Medvedev telefonski su razgovarali uoči summita Europske unije koji se će se danas držati u Bruxellesu te koji je posvećen krizi u Gruziji, izvijestila je ruska novinska agencija Interfax.

Dvojica čelnika, kako navodi Interfax, razgovarala su o dvjema separatističkim pokrajinama Abhaziji i Južnoj Osetiji te navodno i o mogućnosti raspoređivanja međunarodnih promatrača u regiji koja je u krizi. Pojedinosti razgovora Kremlj nije objavio.

Sarkozy, čija zemlja trenutno predsjeda EU-om, već ranije je predložio sporazum koji uključuje uklanjanje ruskih kontrolnih točaka na teritoriju Gruzije, povlačenje ruskih vojnika na pozicije prije sukoba te međunarodne razgovore o modalitetima sigurnosti i stabilnosti u Južnoj Osetiji i Abhaziji.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika