01.09.2008. / 12:05

Autor: Mateja Šarlija

Izvanredno stanje

Uragan Gustav sve bliži obalama Louisiane

U jutarnjim satima prema srednjoeuropskom vremenu bio je oko 250 kilometara nadomak obale, a napreduje brzinom od 25 kilometara na sat, što znači da se udar prema srednjoeuropskom vremenu očekuje negdje oko 18 do 19 sati

Uragan Gustav sve je bliži obalama Louisiane. U jutarnjim satima prema srednjoeuropskom vremenu bio je oko 250 kilometara nadomak obale, a napreduje brzinom od 25 kilometara na sat, što znači da se udar prema srednjoeuropskom vremenu očekuje negdje oko 18 do 19 sati.

Gustav donosi snažne pljuskove i olujni vjetar, a iako se više ne očekuje da bude jačine četvrte kategorije po Saffir-Simpsonovoj ljestvici od pet jačina uragana, meteorolozi predviđaju da bi mogao još jačati, te nanijeti New Orleansu istu štetu kao i Katrina 2005.

Do nedjelje navečer ulice New Orleansa su potpuno opustošile jer je oko 95 posto stanovnika do tad već evakuiralo, a oko 11 milijuna iz pet američkih saveznih država pripremljeno je na udar.
I naftne su kompanije gotovo posve prekinule proizvodnju u Meksičkom zaljevu, regiji koja daje četvrtinu američke nafte te 15 posto plijna.

Zbog izvanrednog stanja otkazana je i republikanska konvencija kojoj su trebali nazočiti John McCain, republikanski kandidat za američkog predsjednika, aktualni predsjednik George W. Bush te potpredsjednik Dick Cheney.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika