01.09.2008. / 13:12

Autor: Ela Radić

Extra zona

Luka Nižetić: "Od ljubavi su mi narasla krila"

Splitski pjevač prošlog je tjedna promovirao novi album "Na tren i zauvijek", koji sponzorski podržava T-Mobile; Luka otkriva detalje o novim pjesmama te koliko mu je sretna ljubav promijenila život

"Na tren i zauvijek" naziv je novog albuma 25-godišnjeg pjevača Luke Nižetića. Album službeno izlazi 1. listopada, no od 1. rujna bit će dostupan na mobilnim uređajima u T-Centrima, kao i na mobitelu koji, preko dopisnice na naslovnici ovog broja Extre, može osvojiti netko od naših čitatelja. Uz to, naslovna pjesma s albuma "Na tren i zauvijek" može se u mp3 formatu skinuti na stranicama tportala.hr, jednako kao i ring-tone i real-tone melodije za mobitel. Sve je to rezultat sponzorskog ugovora kojeg je Luka Nižetić potpisao s T-Mobileom. Nakon Gibonnija, grupe Pips, Chips & Videoclips i Nine Badrić, T-Mobile je odlučio podržati i Luku, što mu je, kaže, velika čast posebno zato što je na ovaj album iznimno ponosan. Ovo mu je treći album, koji je zreliji i konkretniji od prethodna dva, kako kaže Luka Nižetić, s kojim sam razgovarala na dan potpisivanja spomenutog ugovora.  
 "Jesi li preslušala album, kako ti se čini? Je l' tako da su Marine fotke super? A krila na naslovnici i fotkama? Razumiš, to je zbog tetovaže, nemoj mi sad napisat' da želim bit' anđeo."
EXTRA: Objasni mi onda ta krila. Čija je to ideja?
- To je palo na pamet kreativcima iz studija Gerila, zaduženima za vizual ovog albuma. Kad su vidjeli moju tetovažu na podlaktici - "One day I'm gonna grow wings" (Jednog će mi dana narasti krila), riječi iz pjesme "Let Down" moje najdraže grupe Radiohead, predložili su da na svim fotografijama imam krila. E sad, ja nisam anđeo, meni su narasla krila od ljubavi. S njih padaju pera ili ih neko išČupa pa se zarazi s malo ljubavi.
EXTRA: Kako bi opisao ovaj album?
- Iznimno mi je poseban. Ima svoj početak i kraj, jednu čvrstu priču. Mislim da su prva dva albuma, koliko god su mi draga, bila svojevrsna kompilacija bez neke zajedničke poveznice. Ovaj album je točno ono što sam htio. Većinu pjesama producirao je Nikša Bratoš i on mi je otvorio neke nove vidike. Puno sam od njega naučio, on je veliki profesionalac s kojim je jako lako raditi - ulijeva povjerenje, a ujedno uvažava i sugestije. Na svakoj smo pjesmi radili ravnopravno, u opuštenoj atmosferi i jako sam sretan što album zvuči "bendovski", što mi je bila velika želja.  
EXTRA: Zašto se album zove "Na tren i zauvijek"?
- Esencija cijelog albuma je ljubav, točnije album prenosi jednu ljubavnu priču od početka do kraja i poanta mu je da te ljubav pogodi na tren i traje zauvijek. To je ujedno i neka moja poruka - da ljudi uživaju u ljubavi na tren i zauvijek. Za mene je ljubav nešto što pokreće svijet. 

Cijeli intervju pročitajte u novoj Extri

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika