01.09.2008. / 15:53

 

O predsjedničkim izborima

Sanader: Nećemo podržati gubitnika Tuđmana

"Zašto bi uspješna stranka, koja je dva puta pobijedila na izborima, za svog kandidata uzela gubitnika", komentirao je Sanader eventualnu predsjedničku kandidaturu Miroslava Tuđmana

Govoreći o potencijalnom kandidatu za predsjednika države na nadolazećim izborima, premijer Ivo Sanader kazao je danas kako za tu dužnost, što se HDZ.-a tiče, neće nužno biti nominiran netko iz stranke. "Kandidat HDZ-a će biti onaj tko ispunjava Ustavom predviđene uvjete.

Dakle, nije nužno da bude iz stranke, ali nije ni isključeno da mu to što je u stranci bude prednost", istaknuo je Sanader, dodavši pritom kako eventualna kandidatura Miroslava Tuđmana neće biti podržana od stranke na čijem je čelu. "Zašto bi uspješna stranka, koja je dva puta pobijedila na izborima, za svog kandidata uzela gubitnika", kratko je kazao premijer, podsjetibši također kako birači nisu dali podršku dosadašnjim projektima Miroslava Tuđmana, prenosi Hina.

Za recentnu izjavu HSLS-ovca Ivana Čehoka, koji je kazao kako bi se trebalo revidirati koalicijski sporazum između HDZ-a te HSS-a i HSLS-a, Sanader je dodao kako "Čehoku svako malo treba medijska pozornost jer će se na lokalnim izborima vjerojatno ponovno kandidirati za varaždinskog gradonačelnika". "Koalicijski sporazum je čvrst, dobar i Vlada odlično funkcionira", ustvrdio je.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika