Objavljeno u Nacionalu br. 668, 2008-09-02

Autor: Željko Rogošić

Smjena vodećih ljudi splitskog HNK

Ivan Repušić radije će ubuduće biti šef dirigent Opere HNK Split umjesto da se kao ravnatelj zamara administrativnim poslovimaIvan Repušić radije će ubuduće biti šef dirigent Opere HNK Split umjesto da se kao ravnatelj zamara administrativnim poslovimaSplitski HNK je nakon uspješne sezone i izuzetno uspješnog Splitskog ljeta ostao bez dva vodeća čovjeka - ravnatelja Opere, mladog i već afirmiranog dirigenta Ivana Repušića i ravnatelja Drame, kazališnog redatelja Gorana Golovka, što otvara rasprave o razlozima takvog raspleta i mogućem razilaženju s intendantom HNK Milanom Štrljićem. Doduše, Repušić će i dalje ostati u splitskoj Operi kao šef dirigent. On demantira i da je mogući razlog njegova odlaska doista impozantnih 2,4 milijuna kuna potrošenih za izvedbu Vedijevog “Don Carlosa” na otvaranju Splitskog ljeta, što je približno jednako dvama proračunima ove kulturne manifestacije. Repušić je objelodanio da je razlog njegova odlaska pretrpanost ravnatelja Opere administrativnim poslovima.

GORAN GOLOVKO I KSENIJA PROHASKA nakon premijere 'Romea i Julije' u HNK SplitGORAN GOLOVKO I KSENIJA PROHASKA nakon premijere 'Romea i Julije' u HNK Split On je već kreirao program splitske Opere za iduću sezonu, koji će provoditi mlada ravnateljica, povratnica iz Londona, bivša članica orkestra HNK Maja Žarković, koja je u inozemstvu stekla i magistraturu. Priča s Dramom HNK je ponešto drugačija. Goran Golovko nevoljko se prije skoro dvije godine prihvatio ravnateljstva u Drami, a svoj je odlazak najavljivao već nekoliko mjeseci. Golovko je ozbiljan redatelj, što je pokazao nizom predstava, ali i čovjek koji ne voli konflikte. Iako to sigurno nije bilo presudno, zbivanja oko (ne)zabrana “Bakhe” Olivera Frljića i iz ničega stvorena uzavrela atmosfera sigurno su ubrzali Golovkovu odluku da se povuče s mjesta ravnatelja. Na njegovo je mjesto postavljena Splićanka Dubravka Lampalov.

Vezane vijesti

Ravnatelj Baleta riječkog HNK dobio otkaz

Ravnatelj Baleta riječkog HNK dobio otkaz

Ravnatelju Baleta riječkog HNK Ivana pl. Zajca Staši Zurovcu 20. travnja otkazan je ugovor o radu zbog nepridržavanja obveza iz radnog odnosa,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika