Objavljeno u Nacionalu br. 668, 2008-09-02

Autor: Ante Mihić

Citroënov SUV povoljne cijene i dinamičnih voznih svojstava

Citroën se već dugo želi primaknuti vrhu u proizvodnji automobila pa zato ne začuđuje da baš poput konkurencije nastavlja s povećanjem svoje game vozila. Jedan od Citroënovih aduta sigurno je i prvi Citroënov SUV C-Crosser, automobil koji je postavio nove standarde pred Citroënove stručnjake od kojih će se i ubuduće očekivati automobili visoke kvalitete.

Testni C-Crosser pokretao je novi dizelski 2.2-litreni HDi agregat od 156 KS, opremljen mehaničkim mjenjačem sa šest brzina. Zahvaljujući stalnom pogonu C-Crosser nudi vozaču mogućnost odabira između tri načina prijenosa snage, ovisno o uvjetima vožnje i njegovoj želji za nadzorom mehanike: pogon na četiri kotača, pogon na dva kotača i način lock koji je preporučljiv u uvjetima smanjenog prianjanja kotača. Za dobrim motorom i mjenjačem ne zaostaje ni ovjes C-Crossera koji je, po našem mišljenju, najbolji dio ovog automobila. Ovjes je preuzet od Mitsubishija i uz integralni pogon na sve kotače pruža vrhunski osjećaj u vožnji, a treba naglasiti i da je Michelin napravio specijalne gume za ovaj automobil.

U svoju unutrašnjost C-Crosser može smjestiti do sedam putnika zahvaljujući trećem redu u kojem se nalaze dva dodatna sjedala koja su smještena u podnicu. C-Crosser s cijenom od 336.000 kuna izvrsna je prilika za sve one koji žele voziti lijepo SUV vozilo.

Vezane vijesti

Video: Citroën DS4 - automobil koji poziva na bijeg u nepoznato

Video: Citroën DS4 - automobil koji poziva na bijeg u nepoznato

Citroën DS4, koji će biti u prodaji od drugog tromjesečja 2011., obogatit će liniju modela DS. Premijerno predstavljen na Salonu automobila u Parizu,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika