02.09.2008. / 13:44

Autor: Hrvoje Šimičević

Još jedan preokret

Suđenje Glavašu počinje ispočetka

Glavašev odvjetnik izjavio kako će u pripremanju obrane za ponovno suđenje tražiti da se dva slučaja za teške ratne zločine, u medijima poznati kao 'garaža' i 'selotejp' odvoje, te da se time Glavašu sudi samo za slučaj u kojem je optužen, za razliku od potonjeg, gdje je optužen zajedno sa šestoricom

Proces koji je od početaka obilovao brojnim kontroverzama te pravosudnim presedanima-onaj za ratne zločine s Branimirom Glavašom u glavnoj ulozi, danas je vraćen na početak nakon što je odvjetnica drugooptuženog Ivice Krnjaka napustila sudnicu. Naime, odvjetnica Vesna Zaninović-Vujasinović, koja Krnjaka brani po službenoj dužnosti, zatražila je na današnjem ročištu još vremena; točnije 10 dana za upoznavanje sa spisom i materijalima za obranu svoga klijenta.

Sudac je to odbio, nakon čega je odvjetnica izašla iz sudnice s obrazloženjem da s obzirom na profesionalnu etiku u takvim uvjetima ne može participirati u procesu, te je pritom kažnjena s 5000 kuna. Za sada nije poznat datum početka suđenja, a zbog otegotne okolnosti manifestirane činjenicom da 7. rujna istječu dva mjeseca od zadnje održane rasprave, pravosudni proces će prema zakonu morati biti u potpunosti ponovljen.

Glavaševa obrana nije zadovoljna ovim raspletom situacije, jer, kako je kazao jedan od njegovih odvjetnika Ante Madunić, u interesu im je da se cijeli postupak što prije završi. Stoga će, kada suđenje krene ispočetka, zatražiti da se svi ranije provedeni dokazi pročitaju i unesu u spis, umjesto da se nanovo ispituju svi saslušani svjedoci. Madunić je pak u izjavi za Index izjavio kako će u pripremanju obrane za ponovno suđenje tražiti da se dva slučaja za teške ratne zločine, u medijima poznati kao 'garaža' i 'selotejp' odvoje, te da se time Glavašu sudi samo za slučaj u kojem je optužen, od potonjeg, gdje je optužen zajedno s šestoricom.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika