02.09.2008. / 14:27

Autor: Mateja Šarlija

Izvanredno stanje

Prosvjedi u Tajlandu, hrvatski stanari 'Big Brother' kuće na sigurnom

U prosvjedima je do sad poginula jedna osoba, a iz Ministarstva vanjskih poslova poručuju da su hrvatski državljani tamo dobro, te da zasad nitko nije zatražio evakuaciju

Nakon što već tjedan dana u glavnom tajlandskom gradu Bangkoku traju masovni prosvjedi i sukobi između pristalica i protivnika vlade, premijer Samak Sundaravej danas je proglasio izvanredno stanje. Sundaravej je putem državne televizije poručio da će izvanredno stanje trajati samo nekoliko dana. U obuzdavanju nemira policiji pomaže i vojska koja je već na ulicama. U sklopu vladine akcije smirivanja stanja i mediji su podloženi cenzuri jer, kako navodi tamošnja vlada, 'potkopavaju sigurnost države'.

Nakon proglašenja izvanrednog stanja, Južna koreja i Singapur su preporučili svojim građanima da ne putuju u Tajland, a očekuje se da će to učiniti i druge države.U prosvjedima je do sad poginula jedna osoba, a iz Ministarstva vanjskih poslova poručuju da su hrvatski državljani tamo dobro. "Hrvatskom veleposlanstvu u Džakarti koje pokriva i Tajland nije se javio nitko od hrvatskih državljana i zatražio evakuaciju. Veleposlanstvo je u kontaktu s hrvatskim konzulatom u Bangkoku i s veleposlanstvom Tajlanda u Džakarti te se prati situacija", poručili su iz ureda glasnogovornika Ministarstva te upozoravaju da osim središta Bangkoka izbjegavaju i južne pokrajine- Yalu, Patani, Narathiwat i Songkhalu gdje izvanredno stanje traje još od 2006.

Iz Ministarstva su također izvijestili da su i Hrvati koji sudjeluju u ovogodišnjem RTL-ovom reality showu Big Brother koji bi trebao početi 5.rujna također dobro i da se nalaze oko 40 kilometara od Bangkoka. Inače, ovaj je televizijski show u svijetu  iznimno popularan, a postigao je zavidnu gledanost i u Hrvatskoj. RTL televizija je prije nekoliko godina otkupila prava, a ove su godine show odlučili "osvježiti" tako da su globalno popularni reality, po prvi puta prebacili u drugu državu- i to baš u Tajland.

Vezane vijesti

Otpor kao životni stil

Otpor kao životni stil

Eckhard Tietke više ne može odgledati niti jedan krimić: "Ovdje smo toliko često konfrontirani s policijom, plavim žmigavcima i zvukom sirene, da ja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika