02.09.2008. / 19:45

Autor: Nina Tomljanović

Priopćenje iz Vlade

DINA na Krku potencijalno najbolja lokacija za LNG terminal

Na sastanku su nazočni bili predsjednik Stjepan Mesić, premijer Ivo Sanader, predsjednik sabora Luka Bebić, e potpredsjednici Sabora, kao i potpredsjednici i ministri hrvatske Vlade

Iz Vlade je priopćeno kako je na današnjem sastanku o budućim aktivnostima na osiguranju dovoljnih količina energije za sljedeće razdoblje, povjerenstvo za ocjenu studije izbora lokacije terminala za proizvodnju ukapljenog plina LNG predložilo lokaciju DINA na otoku Krku kao potencijalno najbolju.

"Međutim, prije pokretanja investicije, do donošenja konačne odluke o odabiru konkretne lokacije bit će potrebno izraditi idejno rješenje terminala, obaviti potrebna istraživanja te provesti procjenu utjecaja na okoliš za konkretnu lokaciju", navodi se u priopćenju Vlade.

Na sastanku su nazočni bili predsjednik Stjepan Mesić, premijer Ivo Sanader, predsjednik sabora Luka Bebić, e potpredsjednici Sabora, kao i potpredsjednici i ministri hrvatske Vlade.

Izvješteno je o aktivnostima na izradi energetske strategije u sljedećem razdoblju, te u sklopu toga o planovima za osiguranje novih dobavnih pravaca, kao i o aktivnostima na odabiru lokacije za terminal ukapljenog prirodnog plina.

Potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec na sastanku je predstavio dosadašnje aktivnosti na odabiru lokacije UPP (LNG) terminala.

U priopćenju se navodi da su sudionici sastanka predložili do sada provedene aktivnosti na odabiru lokacije za terminal ukapljenog prirodnog plina.

Skupina sastavljena od predstavnika zainteresiranih strana po Vladinoj je odluci analizirala osam mogućih lokacija, koje su temeljem studije izrađene u veljači, da bi nakon primjene "trinaest usporedbenih i osam eliminacijskih kriterija, predložila dvije moguće lokacije", navodi se u priopćenju. Povjerenstvo sastavljeno od energetskih i stručnjaka zaštite okoliša, koje je osnovalo Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenje i graditeljstva je radnoj skupini Vlade predložilo lokaciju DINA na otoku Krku kao potencijalno najbolju.

Više o projektu gradnje terminala za ukapljeni plin možete pročitati ovdje.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika