03.09.2008. / 08:34

Autor: Hrvoje Šimičević

DORH: Zapošljavao preko veze u Zagrebu

Predsjednik Općinskog građanskog suda pod istragom

Bilić, koji se navodno zaposlio preko veze, nedavno je odabran na poziciju sudskog savjetnika, zajedno s još troje kandidata, od 35 koji su pozvani na testiranje; unatoč činjenici što rezultati njegova testa to nisu opravdali, kako tvrdi tužiteljstvo

Državno sudbeno vijeće  vjerojatno će na zahtjev Državnog odvjetništva RH pokreniti kazneni postupak protiv Ivice Peze, predsjednika Općinskog građanskog suda u Zagrebu. Naime, kako piše Večernji list, sudbeno ga vijeće tereti da je na zahtjev Bariše Gašpara, suca Visokog trgovačkog suda, koji je odnedavno također pod istragom-zaposlio stanovitog Josipa Bilića na mjesto sudskog savjetnika.

Bilić je nedavno odabran na tu poziciju, zajedno s još troje kandidata, od 35 koji su pozvani na testiranje; unatoč činjenici što rezultati njegova testa to nisu opravdali, kako tvrdi tužiteljstvo. Ukoliko Državno sudbeno vijeće odluči 18. rujna pokrenuti postupak protiv Peze, biti će suočen s kaznenim djelom zloporabe položaja i ovlasti prema kojem se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine kažnjava službena ili odgovorna osoba koja prekorači granice svojih ovlasti kako bi nekome pribavila neimovinsku korist. Zasad nema informacija o tome kako će se, ako ovaj kazneni postupak bude pokrenut, to odraziti na radni odnos sudskog savjetnika i hoće li kandidati koji nisu prošli tražiti odštetu od države.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika