03.09.2008. / 14:57

Autor: Nina Tomljanović

Istraživanje Promocije Plus

Popularnost HDZ-a i SDP-a u padu

Uz stalni pad popularnosti stranaka, povećava se i broj apstinenata te neodlučnih birača, što se može objasniti potezima stranaka u posljednjih nekoliko mjeseci, ali i rastom inflacije

Najnovije istraživanje agencije Promocija plus pokazalo je kako je popularnost HDZ-a i SDP-a gotovo izjednačena. Tako HDZ ima 29,9 posto podrške građana dok SDP ima 29,7 posto, no kod obje stranke je popularnost u stalnom padu.

Uz stalni pad popularnosti stranaka, povećava se i broj apstinenata te neodlučnih birača, što se može objasniti potezima stranaka u posljednjih nekoliko mjeseci, ali i rastom inflacije.

I popularnost među građanima najomiljenijeg hrvatskog političara, predsjednika Stjepana Mesića također je u padu. Iza njega na listi se nalaze premijer Ivo sanader i predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

Direktor Agencije "Promocija plus" Agan Begić upozorava da je povjerenje u političare sve manje i da su svi političari negativno doživljeni u skoro svakom desetom odgovoru.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika