05.09.2008. / 08:53

Autor: Nina Tomljanović

Srbija-EU

Rehn: Za daljnji napredak Srbije potrebna suglasnost svih članica

Rehn je dodao da će Europska komisija, nakon posjeta glavnog tužitelja Haškog suda Serga Brammertza Beogradu, još jednom proučiti koliko Srbija surađuje s tim sudom kako bi bila donijeta odluka o mogućnosti primjene prelaznog trgovinskog sporazuma

Povjerenik za proširenje Europske unije Olli Rehn sinoć je za beogradsku televiziju B92 izjavio kako je za daljnje europske korake Srbije neophodna jednoglasna odluka svih članica EU-a.

Rehn je dodao da će Europska komisija, nakon posjeta glavnog tužitelja Haškog suda Serga Brammertza Beogradu, još jednom proučiti koliko Srbija surađuje s tim sudom kako bi bila donijeta odluka o mogućnosti primjene prelaznog trgovinskog sporazuma. Ponovio je da europske integracije Srbije nemaju veze s statusom Kosova.

Što se tiče uhićenja ratnog zločinca Radovana Karadžića, Olli Rehn je kazao da je to veliki potez vlasti u Beogradu, koji Europska unija treba priznati. Još je jednom ponovio kako je za daljni napredak Srbije prema EU-u neophodna jednoglasna odluka svih članica Europske unije.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika