05.09.2008. / 11:04

Autor: Mateja Šarlija

Republikanci zaoštravaju kampanju

McCain najavio obračun s korupcijom unutar stranke

Naglasio je kako će učiniti i značajan iskorak u samom profilu stranke. "Stranka Lincolna, Roosevelta i Reagana vraća se svojim korijenima", izjavio je, ali i najavio suradnju s demokratima, a sve u cilju da 'ponovo pokrene zemlju'

Nakon nedavne velike nacionalne konvencije američkih demokrata u Denveru, i republikanci su održali svoju u St.Paulu u Minnesoti. Njihov kandidat za predsjednika SAD-a John McCain i službeno je prihvatio nominaciju Republikanske stranke te tom prilikom najavio je da će mu, ukoliko bude izabran, prioritet biti obračun s korupcijom i to počevši od njegove vlastite stranke.

"Izabrani smo da promijenimo Washington, a dopustili smo da Washington promijeni nas. Izgubili smo povjerenje Amerikanaca kada su neki republikanci pokleknuli pred izazovom korupcije.", rekao je.

Naglasio je kako će učiniti i značajan iskorak u samom profilu stranke. "Stranka Lincolna, Roosevelta i Reagana vraća se svojim korijenima", izjavio je, ali i najavio suradnju s demokratima, a sve u cilju da 'ponovo pokrene zemlju'.

Za razliku od demokratske konvencije u središtu koje je bio govor Hillary Clinton, a koji se u značajnoj mjeri temeljio osim podrške Obami upravo na kritiziranju protivnika, McCain je u svojim izjavama o demokratima bio nešto odmjereniji.
Povukao je tek nekoliko paralela između sebe i Obame ističući svoje bogato političko iskustvo te rezultate u dvostranačkoj suradnji 'što Obama nema' prema njegovim riječima, a podsjetio je i kako je upravo on za razliku od Obame zagovarao slanje američkog pojačanja u Irak, 'što se pokazalo uspješnim', tvrdi on.

Najavio je i smanjenje poreza upozoravajući da će demokrati učiniti upravo suprptno, te obećao da će u dobu kad je borba za energente glavni strateški cilj u svijetu, osigurati SAD-u potpunu energetsku neovisnost gradeći nove nuklearne elektrane, razvijajući tehnologiju čistog ugljena i alternativne izvore energije.

Inače, prema nedavnom Gallupovom istraživanju, Obama je nakon duge mrtve utrke i kratkotrajnog McCainovog vodstva od par postotaka, poveo s 50 posto naspram McCainovih 42 posto glasova naklonosti birača.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika