06.09.2008. / 09:14

Autor: Dean Sinovčić

Festival u Veneciji

Rourke: Nakon što zaradim novac, dolazim u Hrvatsku

"Iz Hrvatske? Bože, pa to je zemlja koju želim posjetiti. Čuo sam da najljepše djevojke na svijetu dolaze iz Hrvatske". kazao je Rourke

U petak poslijepodne intervju sa Mickeyem Rourkeyem počeo je vrlo veselo.
- Ja sam Dean Sinovčić, novinar iz Hrvatske.
Rourke: Iz Hrvatske? Bože, pa to je zemlja koju želim posjetiti. Čuo sam da najljepše djevojke na svijetu dolaze iz Hrvatske.
- To je istina. Ali, zašto već niste do sada posjetili Hrvatsku?
Rourke: Zato što još nisam zaradio dovoljno novaca. Za tu posjetu moram imati novaca. Ali nemaš pojma koliko bi želio posjetiti Hrvatsku.
- Dogovorit ćemo se nakon intervjua.

Tijekom intervjua Rourke je pokazao da je u standardnoj formi. Film «The Wrestler» u kojem glumi profesionalnog hrvača koji je upropastio svoj život, živi u prikolici, nema djevojku, a kćerka ne želi znati za njega, ima jako mnogo dodirnih točaka s njegovim životom. I on se s time složio, priznavši da je, poput hrvača iz filma, tijekom posljednjih 20 godina radio gluposti, nekoliko puta je ponovio da je bio budala, nevjerojatan glupan koji je radio gluposti, ali i da ga je smrt mlađeg brata, koji je prije dvije godine umro od raka, promijenila. S obzirom da se na Lidu priča kako bi mogao dobiti nagradu za najboljeg glumca, Rourke je mrtav-hladan rekao «Zaslužio sam to nakon svih ovih godina». A nakon intervjua počeli smo dogovarati njegovu posjetu Hrvatskoj.

Rourke: Deane, ovo je moj agent David Unger. Davide, Dean će ti dati posjetnicu, on je iz Hrvatske, moramo posjetiti tu zemlju. Deane, ti znaš što sam rekao, znaš zbog čega me zanima Hrvatska.
- Znam, zbog djevojaka. Ne brini se, organizirat ćemo nešto.
Rourke: Držim te za riječ.

Iznenađujuće pametna bila je i Evan Rachel Wood koja u filmu «The Wrestler» glumi njegovu kćerku a koja je u javnosti ipak poznatija kao djevojka Marilyna Mansona. Bez problema ispričala nam je detalje o njihovoj vezi i zajedničkom životu, ali najzabavniji dio je bio kada je objašnjavala kako se Manson šminka i u privatnom životu, ne samo za koncertne nastupe i video spotove, te kako koriste istu šminku pa se u njihovoj kupaonici nalazi gomila šminke koju oni podjednako koriste. Usput je objasnila i značenje tri tetovaže koje ima na sebi, prva je slovo J posvećeno njezinoj prvoj velikoj ljubavi, britanskom glumcu Jamieu Bellu koji se proslavio ulogom u filmu «Billy Eliott» ali kasnije nije ponovio takav uspjeh.
«The Wrestler» je režirao Darrn Arronofsky koji je privatno poznat kao suprug Oscarom nagrađene glumice Rachel Weisz, a poslovno kao redatelj odličnog filma «Rekvijem za snove» iz 2000. godine te filma «Fontana života», jednog od većih neuspjeha iz 2006. godine.

U tom je filmu trebao glumiti Brad Pitt, njih su dvojica dvije i pol godine pripremali projekt a onda se Pitt naglo povukao. Aronofsky ga je tada, između redaka, nazvao kukavicom, zamijenio ga Hughom Jackmanom, ali film je doživio propast. Zato me je na intervjuu strašno zanimalo u kakvim je odnosima sa Pittom danas. «U jako dobrim. U međuvremenu smo obojica postali očevi te često razgovaramo o odgoju djece», odgovorio je Aronofsky.

U subotu uvečer ovogodišnji festval u Veneciji dobiti će svoj epilog; proglašenje slavodobitnika. Nitko se od okupljenih novinara ne usuđuje prognozirati pobjednike jer nije bilo filmova koji odskaču i tko zna što će se na kraju dopasti žiriju kojim predsjedava Wim Wenders. 

Vezane vijesti

Ove godine neće se održati Libertas film festival

Ove godine neće se održati Libertas film festival

Nakon sedam uzastopnih izdanja, Libertas film festival ove se godine neće održati premda je bio planiran za kraj travnja. "Žao nam je što smo morali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika