07.09.2008. / 14:55

Autor: Hrvoje Šimičević

U stanu u Zagrebu

Preminuo Dino Dvornik

Dvornik je za sobom ostavio suprugu Danijelu i kćer Ellu, te majku Dijanu i brata Deana. Njegov otac Boris Dvornik preminuo je u ožujku ove godine u 69. godini od moždanog udara

U još nepoznatim okolnostima, legendarni splitski glazbenik Dino Dvornik iznenada je preminuo jučer ujutro u krevetu, u svom zagrebačkom stanu u 45. godini.
Kako piše Večernji list, Dvornik je navodno popio tabletu za smirenje, nakon čega mu je ujutro oko 4 sata pozlilo, ali se vratio u krevet, odbivši otići na Hitnu pomoć. Pozivajući se na izvor blizak istrazi, Jutarnji list doznaje kako je Dvorniku, kad je pronađen u krevetu, glava bila modra, a a na usta mu je išla pjena. U sobi je pronađena veća količina tableta za odvikavanje od droge i terapija za hepatitis C koji je Dinu dijagnosticiran prije nekoliko godina. Točan uzrok smrti bit će određen obdukcijom na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati, ali sumnja se da je umro od predoziranja tabletama.

Dvornik je za sobom ostavio suprugu Danijelu i kćer Ellu, te majku Dijanu i brata Deana. Njegov otac Boris Dvornik preminuo je u ožujku ove godine u 69. godini od moždanog udara. Dino Dvornik rođen je 20. kolovoza 1964. godine u Splitu. Kao dijete glumio je zajedno s bratom Deanom u nekoliko televizijskif filmova i serija, od kojih se najviše ističe "Naše malo misto".

Pohađao je muzičku školu od koje je kasnije odustao. Glazbenu karijeru započeo je sa 17 godina, kada je s bratom Dejanom osnovao band "Kineski zid" i snimio prvu funky ploču u hrvatskoj diskografiji. 1988. godine debitirao je na Zagreb-festu sa pjesmom "Tebi pripadam" i osvojio nagradu za najboljeg debitanta. Prvi album imena "Dino Dvornik" izdao je 1989. godine, a potom su uslijedili albumi "Kreativni nered", "Priroda i društvo", "Live in Munchen", "Enfant Terrible", "Vidi ove pisme (The Best Of)", "Big Mamma" i "Svicky", a nedavno je najavio dovršavanje novog studijskog albuma pod imenom "Pandorina kutija".

Godine 1996. osvojio je Porina za pjesmu "Afrika", a 1997. godine dobio je Porina za album "Enfant terrible". Godine 1998. dobio je Porina za album "Vidi ove pisme" kao najbolji kompilacijski album. Jednu od glavnih uloga dobio je i u filmu "Ta divna splitska noć" Arsena Antona Ostojića.

Fotogalerija

  • Policijski očevid u zagrebačkom stanu obitelji Dvornik
  • Rajko Dujmić
  • Joško Lokas, Miodrag Sila i Nebojša Taraba iz producenske kuće'Drugi plan'

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika