07.09.2008. / 18:44

Autor: Hrvoje Šimičević

Desmond Tutu

Anglikanski nadbiskup: Crkva je opsjednuta homoseksualcima

Bilo bi dobro složiti se da se ne slažemo oko pitanja o homoseksualnosti, rekao je Tutu, i optužio neke od svojih kolega da idu protiv Isusovog učenja u odnosu prema homoseksualcima jer "proganjaju već progonjene"

Anglikanska crkva je previše opsjednuta homoseksualcima i nedopustivo je da se ta tema nadilazi globalnu problematiku poput siromaštva u svijetu, poručio je južnoafrički nadbiskup Desmond Tutu, prenosi BBC. Tutu, koji je govor održao na konferenciji crkvenih vođa koju je organizirala kršćanska dobrotvorna udruga Tearfund, kazao je kako „Bog plače“ kad vidi takvu usredotočenost na seksualnost, te da Crkvu mnogi s pravom smatraju irelevantnom za pitanje siromaštva.

Bilo bi dobro složiti se da se ne slažemo oko pitanja o homoseksualnosti, rekao je Tutu, i optužio neke od svojih kolega da idu protiv Isusovog učenja u odnosu prema homoseksualcima jer "proganjaju već progonjene". Nadbiskup je kazao kako 'nikada nećemo dobiti rat protiv takozvanog terorizma dok god postoje uvjeti koji ljude čine očajnima, a siromaštvo, bolesti i ignorancija su među glavnim krivcima za to'.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika