06.09.2008. / 11:15

Autor: Milan Pavlinović

Americana koncert

Conor Oberst u Pauku

Organizatori Radar festivala nisu se htjeli ograničiti samo na organizaciju festivalskih koncerata pa će u ponedjeljak, u dvorani Pauk, ugostiti mladu američku glazbenu indie zvijezdu i frontmena grupe Bright Eyes Conora Obersta.

U četrnaest godina Oberst je solo albumima i radu s raznolikim grupama, od rock grupe Commander Venues, punkerskih Desaparecidos, popističkih Park Ave do Bright Eyes stvorio raznovrsnu diskografiju, svirao na najvećim svjetskim festivalim kao što su Coachella, Glastonbury, Hurricane, Southside, Benicassim i nastupao s REM-om, Neilom Youngom, Bruceom Springsteenom... Magazin Rolling Stone nedavno ga je proglasio najboljim kantautorom u 2008. godini.

Novi album "Conor Oberst" snimljen je u Meksiku u Tepoztlánu, u dolini planine Valle Mistico, poznatoj po indijanskoj magiji i ukazanjim neidentifirciranih letećih objekata. Album je producirao Conor a okupio je Mystic Valley band kojeg čine Taylor Hollingsworth i Nik Freitas na gitarama, Macey Taylor na basu, trubač i klavijaturist Nate Walcott i bubnjar Jason Boesel, s kojima će nastupiti u Zagrebu. Cijena ulaznice iznosi 80 kuna, a na dan koncerta 100 kuna.




Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika