08.09.2008. / 17:35

Autor: Nina Tomljanović

Srbija

Nikolić formirao zastupnički klub "Napred Srbijo"

Pored Nikolića, koji je u novom zastupničkom klubu šef, su zastupnici izabrani na listi SRS Božidar Delić, Gojko Radić, Mileta Poskurica, Dobrislav Prelić, Dokim Oto, Kiš Marton, Predrag Mijatović, Jorgovanka Tabaković i Mićo Rogović

Tomislav Nikolić koji je u petak dao ostavku na mjesto zamjenika predsjednika Srpske radikalne stranke (SRS) danas je formirao zastupnički klub "Napred Srbijo" koja čini devet zastupnika.

Pored Nikolića, koji je u novom klubu šef, su zastupnici izabrani na listi SRS Božidar Delić, Gojko Radić, Mileta Poskurica, Dobrislav Prelić, Dokim Oto, Kiš Marton, Predrag Mijatović, Jorgovanka Tabaković i Mićo Rogović.

O formiranju novog zastupničkog kluba parlament je obavijestila predsjednica Slavica Đukić-Dejanović na početku popodnevnog dijela sjednice.

Todorović zamijenio Nikolića Nakon što je u petak radikal Tomislav Nikolić dao ostavku, na mjestu predsjednika zastupničke skupine Srpske radikalne stranke (SRS) ga je zamijenio njegov donedavni zamjenik na toj dužnosti Dragan Todorović.

Za Todorovića mediji pišu da pripada tvrdoj jezgri radikala, vjernoj svom predsjedniku Vojislavu Šešelju, koji i iz Sheveningena vodi stranku.

Dragan Todorović jučer je izjavio da će Nikolić ostati zastupnik SRS-a u srbijanskom parlamentu i član stranke, no on se nije pojavio na početku današnjeg zasjedanja.

Nikolić je u petak dao ostavku, nakon što je dobio nalog da radikali ne glasuju za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Europskoj uniji. Kazao je kako je u stranačkim tijelima bilo dogovoreno da zastupnici SRS-a glasuju za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju ako srbijanska Vlada prihvati njihov amandman na Prijedlog zakona o ratifikaciji tog sporazuma.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika