15.08.2002. / 00:00

Autor: Norman Müller

DOBROSUSJEDSKI ODNOSI

ODRŽAN HRVATSKO - SLOVENSKI SASTANAK VEZAN UZ RJEŠAVANJE POGRANIČNE KRIZE U PIRANSKOM ZALJEVU

HRVATSKO – SLOVENSKI SASTANAK ZA RJEŠAVANJE POGRANIČNE KRIZE U PIRANSKOM ZALJEVU
Jučer popodne završen je sastanak hrvatskih i slovenskih diplomata u dvorcu Mokrice. Višesatni sastanak bio je posvećen traženju rješenja krize u Piranskom zaljevu. Sastanak je s hrvatske strane vodila Olga Kresojević Rogulja, a sa slovenske Benjamin Lukman. U zajedničkoj izjavi za javnost nakon sastanka obje su strane izrazile suglasnost da je trenutačno stanje u graničnom području na moru potrebno smiriti. Suglasni su bili i u ocjeni da je sporazum o malograničnom prometu i suradnji od velikog značenja za razvitak dobrosusjedskih odnosa, “kako u pograničnom pojasu, tako i u smislu stvaranja pozitivnog ozračja za rješavanje ostalih otvorenih pitanja između dviju država”. Sastanku su bili nazočni i članovi zajedničke ribarske potkomisije koja djeluje u okviru mješovitog povjerenstva za izvođenje malograničnog sporazuma, Zlatko Homen i Franc Potočnik.

Pogranični incident sa Slovenijom ocjenio je i Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić u srijedu navečer. “Incidenti su nažalost sve češći i oni ne koriste ni jednoj ni drugoj strani”, rekao je Mesić.

Svima je već jasno da krizu treba hitno riješiti. Međunarodna arbitraža se nameće kao put riješavanja novonastalih problema sa susjednom Slovenijom.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika