Objavljeno u Nacionalu br. 669, 2008-09-08

Autor: Marko Biočina

Karijera i novac

Jure Radić želi da IGH postane multinacionalna kompanija

Prilikom uvrštenja dionica IGH u prvu kotaciju Zagrebačke burze, Jure Radić je predstavio ambiciozni petogodišnji plan poslovnog razvoja tvrtkePrilikom uvrštenja dionica IGH u prvu kotaciju Zagrebačke burze, Jure Radić je predstavio ambiciozni petogodišnji plan poslovnog razvoja tvrtkePrilikom uvrštenja dionica Instituta građevinarstva Hrvatske u prvu kotaciju Zagrebačke burze, čelnik IGH Jure Radić izložio je poslovni plan te tvrtke tijekom sljedećih pet godina. U tom periodu IGH planira zaposliti 500 novih stručnjaka. Svake godine posao bi u IGH-u trebalo dobiti stotinjak novih inženjera, a prema Radićevim riječima, tvrtka će stipendirati studente i stimulirati postdiplomske studije među svojim zaposlenicima. Budući da IGH već sada zapošljava oko 400 inženjera, lako je zaključiti kako bi takva količina novih zapošljavanja mogla prouzročiti i nedostatak stručnjaka na tržištu. Jure Radić nada se kako bi nakon petogodišnjeg razvojnog ciklusa i ulaganja u zapošljavanje novih stručnjaka IGH mogao postati multinacionalna kompanija sa sjedištem u Zagrebu.

U skladu s takvim planovima, u tvrtki imaju i vrlo ambiciozne poslovne projekcije. Plan je vodstva kompanije da za pet godina IGH dosegne 300 milijuna eura prihoda, i to dvije trećine iz osnovne djelatnosti te ostatak kao posljedicu investicija. Usto, u IGH-u žele ostvariti profitnu maržu veću od 15 posto. Glavna poluga takvog poslovnog razvoja, prema Radićevoj viziji, trebala bi biti poslovna aktivnost u inozemstvu. Tamo IGH planira ostvarivati prihod od 80-tak milijuna eura, što bi iznosilo 30 do 40 posto prihoda iz osnovne djelatnosti. Inače, IGH će i ove godine zabilježiti odlične rezultate, porast ukupnih prihoda od 21 posto te porast dobiti za 16 posto.

Vezane vijesti

Tko prvi, njemu shopping centar

Tko prvi, njemu shopping centar

Dubrovnik, najpoznatiji hrvatski turistički simbol, ima i jednu svoju specifičnost nezamislivu zagrad svog ugleda i veličine. Za razliku od svih, pa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika