09.09.2008. / 11:02

Autor: Nina Tomljanović

Sastanak u Ženevi

Lavrov samtra da bi Abhazija i Osetija trebale biti uključene u raspravu

Jučer su francuski predsjednik Nicolas Sarkozy i ruski predsjednik Dmitrij Medvedev postigli dogovor u pogledu održavanja međunarodnih pregovora o "sigurnosti i stabilnosti", na dvama teritorijima

Šef ruske diplomacije Sergej Lavrov danas je rekao da bi se predstavnici dviju gruzijskih separatističkih republika trebali u potpunosti uključiti u međunarodne pregovore koji počinju 15. listopada u Ženevi. "Popis sudionika u ovome sastanku još nije definiran mirovnim planom, no jasno smo pokazali da bi predstavnici Abhazije i Južne Osetije trebali biti punopravni sudionici u raspravama", kazao je Lavrov.

Jučer su francuski predsjednik Nicolas Sarkozy i ruski predsjednik Dmitrij Medvedev postigli dogovor u pogledu održavanja međunarodnih pregovora o "sigurnosti i stabilnosti", na dvama teritorijima.

O pitanju Abhazije i Južne Osetije između Moskve i Zapada i dalje postoje nesuglasice. Priznale su ih samo Moskva i Nikaragva nakon rusko-gruzijskog sukoba i prodora ruskih vojnih snaga na ta dva teritorija 8. kolovoza.

Vezane vijesti

Srbija bi mogla priznati Abhaziju i Južnu Osetiju

Srbija bi mogla priznati Abhaziju i Južnu Osetiju

Srbijanski parlament mogao bi razmotriti službeno priznavanje Abhazije i Južne Osetije, dvije odcijepljene gruzijske pokrajine koje su proglasile… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika